USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Архів Вікіпедії заховають на поверхні Місяця
Arch Foundation - некомерційна організація, яка збирається відправити на Місяць онлайн-енциклопедію Wikipedia, повідомляє Соцпортал.

Для цього всі статті англійською мовою, які тільки є на ресурсі, віддрукують на крихітних пластинах з нікелю, стійкого до космічних променів. Затіяно це все в розрахунку на те, що, коли зникне наша цивілізація, інформація про неї залишиться хоча б на місячній поверхні.

Розмір металевих пластинок складе 17 х 17 міліметрів. Товщина - 20 мікрон, менше, ніж у волосина людини. На кожній зі сторін роздрукують близько восьми тисяч сторінок. Комплект розміром 17 х 17 х 38.1 міліметра вмістить тридцять мільйонів сторінок з Вікіпедії. Розробники хочуть розмістити всі англомовні статті в контейнері, що не перевищує розмірами коробку для CD-диска.

Крім сторінок Вікіпедії, в яких представлять навіть частина кращих постів, написаних не англійською, Arch Foundation роздрукує на пластинках проект Rosetta від Long Now Foundation. Він буде містити більше півтори тисячі людських мов. За планом організаторів проекту ракета, забезпечена всіма даними, вилетить з Землі через пару років.
Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Травня 2018 13:51
А ще 100 доларів і записку від "Орел і решка" :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus