USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.60 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Архітектори показали проект першого міста на Марсі: коли почнуть будувати. Відео
Архітектурне бюро ABIBOO показало, який вигляд матиме перше місто на Марсі, яке планують побудувати до 2100 року.

Як пише ТСН, місто розташується на одній з гірських височин Червоної планети – Tempe Mensa. Локація була обрана не випадково і допоможе захистити 250 тисяч потенційних жителів від радіації та метеоритів, водночас не позбавляючи людей сонячного світла.

Спочатку місто буде покладатися на капіталовкладення і поставки Землі, але з часом зможе перейти винятково на ресурси Марса. Жити і працювати мешканці міста будуть у будівлях, розташованих у товщі скелі і з’єднаних мережею тунелів.

Переміщатися колонізатори зможуть потягами й автобусами, а здійснювати прогулянки – у штучних паркових зонах під назвою «зелені куполи». На вершині скелі, в зоні Mesa, пропонують розмістити установки для вироблення енергії, цехи з виробництва продуктів харчування і різних товарів.

Біля підніжжя скелі побудують спеціальні павільйони з напівпрозорим покриттям, де жителі зможуть зустрічатися з друзями і милуватися марсіанськими краєвидами.
Саме тут будуть розташовуватися лікарні, школи й університети, майданчики для спортивних і культурних заходів, магазини і зони сільського господарства. Колоністи зможуть розводити свиней, курей і рибу.
Також на планеті дозволять тримати різних домашніх тварин. Раз на 26 місяців жителів Марса зможуть доправити на Землю - квиток в один бік обійдеться приблизно у 300 тисяч доларів. Будівництво міста планують почати у 2054 році.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus