USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Хвилинка креативності: іспанський архітектор перетворив старий завод в справжній замок
У 1973 році архітектор Рікардо Бофілл (Ricardo Bofill) купив напівзруйнований цементний завод XIX століття неподалік від Барселони.

Ще тоді він зрозумів, що в цьому старому будинку криється великий потенціал, і вирішив реконструювати його, повідомляє інформаційне джерело ВСВІТІ.



Незабаром Рікардо і його команда приступили до обробки і ремонту заводу, намагаючись перетворити будівлю в сучасне та комфортне житло. Так почався проект La fábrica.



Значну частину території зайняла буйна рослинність.



Всі приміщення були повністю перероблені. Цей завод – ніби маленька планета зі своїм унікальним світом.



У кожну кімнату архітектор і його команда постаралися внести щось унікальне.

«Мені здається, що я живу в замкнутому всесвіті, який захищає мене від зовнішнього світу і повсякденного життя», – каже Бофілл. Тут завжди затишно і комфортно: знайдеться місце як для роботи, так і для відпочинку.



Як в самому будинку, так і зовні обладнано безліч місць для релаксації і відпочинку. Знайшлося місце і для робочого простору, де часто збирається команда Бофілла.



Зовні ростуть евкаліпти, пальми і оливкові дерева. Така велика кількість зелені надає будівлі трохи чарівний і загадковий вигляд.



З початку трансформації пройшло вже більше 40 років, а вона досі не припиняється. Бофілл і до цього дня продовжує удосконалювати своє чудернацьке житло. Господар завжди знаходить, над чим попрацювати і як зробити будинок ще гармонійнішим і чарівнішим.

Якщо є творче мислення, то будь-який простір можна зробити красивим.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus