USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Археологи знайшли таємний тунель під пірамідою Місяця ацтеків
Під пірамідою Місяця в стародавньому місті ацтеків Теотіуакан археологи виявили секретний тунель.
Як пише видання Рубрика з посиланням на Science Alert, тунель міг мати ритуальне значення і використовуватися для “зв’язку” із підземним світом.

Приховані порожнини під пірамідою виявило сканування, а сам тунель, ймовірно, веде до поховальної камери. Він розташовується на глибині восьми метрів, йде на південь від центральної площі Plaza de la Luna та веде до порожнини завширшки 15 метрів (поховальної камери).

На думку вчених, у тунелю мало бути ще одне відгалуження – східне, проте отвір міг обвалитися.

“Ці великі ритуальні комплекси є священним ядром міста Теотіуакан”, – говорить археолог Вероніка Ортега з Національного інституту антропології та історії (INAH) в Мексиці.

“Всі люди вважали це Меккою цивілізації, тому те, що може бути знайдено всередині, допоможе розгадати відносини, які цей древній мегаполіс мав з іншими регіонами Мезоамерики”, – додала вона.

Вчені не знають вмісту поховальної камери, проте раніше у піраміді вже знаходили багато скелетів та слідів жертвоприношень, тож відкриття ще одного такого об’єкту під землею не буде дивним.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus