USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Археологи знайшли стародавню майстерню для муміфікацій
Археологи виявили стародавню майстерню для муміфікацій, позолочену срібну маску і багато інших артефактів на розкопках біля некрополя селища Саккара на південь від Каїра.Про це повідомляють Букви з посиланням на Reuters.

Артефакти були знайдені на глибині близько 30 метрів під землею. Також виявили стародавнє поховання, вік якого перевищує 2000 років (воно імовірно з'явилося в період перського правління в Єгипті в 664-404 рр. до н.е.).

Зокрема, на дні 30-метрової шахти знайшли кілька мумій, а також прикрашені дорогоцінними каменями саркофаги. У майстерні, яка знаходиться поруч з шахтою, вчені знайшли предмети, які використовувалися при бальзамуванні.

Серед знайдених артефактів, крім позолоченої похоронної маски, є сотні маленьких кам'яних статуй, банок і судин, які використовувалися в процесі муміфікації.

Археологи сподіваються, що виявлена ​​майстерня дасть свіжу інформацію про хімічний склад масел, які використовували древні єгиптяни для муміфікації померлих.











Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus