USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Археологи знайшли поселення віком 8 тисяч років
Археологи виявили в ОАЕ найдавніше поселення, яке було засноване 8 тис. років тому, повідомляє УНІАН.

Під час розкопок в ОАЕ було виявлене село, що свідчить про наявність осілого життя в цих місцях вже 8 тис. років тому. Експерти вважають, що в ньому проживали перші поселенці ОАЕ.

Розкопки на острові Марава виявили перші житла, побудовані у період, коли люди перестали бути кочівниками і стали будувати будинки. Відкриття дозволяє вченим зробити висновок про спосіб життя і побут людей у даному регіоні. Експерти з Департаменту культури і туризму Абу-Дабі стверджують, що осілі громади існували вже тоді, хоча раніше вважалося, що люди вели виключно кочовий спосіб життя. На острові було виявлено до десяти добре збережених перших у своєму роді жител, розташованих приблизно в 30 км від узбережжя поблизу Мирфи. Розкопки дозволяють експертам здійснити цифрову реконструкцію села, в якому, на їхній погляд, проживали люди протягом кількох сотень років.

Технологія датування радіовуглецевим методом дозволила встановити, що поселення було засноване в епоху неоліту майже 8 тис. років тому. У будинках були житлові кімнати і відкриті приміщення, що використовувалися для приготування їжі та розміщення тварин. Будинки дуже схожі один на одного за дизайном і конструкцією. «Незважаючи на те, що розкопки велися і в інших регіонах ОАЕ, до цього часу нікому не вдавалося знайти елементи приміщень», – заявляють експерти. Це означає, що Марава міг стати першим місцем, де почали селитися люди, будувати будинки, переходячи від кочового способу життя, заснованого на розведенні овець і кіз. В інших частинах Близького Сходу цей період пов'язують з розвитком сільського господарства, званого також неолітичною революцією. Вважається, що в Мараві до заснування села призвели зовсім інші процеси. На думку експертів, жителі Марави оселилися в цій місцевості, скоріш за все, щоб використовувати ресурси Перської затоки ніж, вирощувати сільськогосподарські культури.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus