USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Археологи знайшли місто біблійного царя Давида
Археологи знайшли залишки міста царя Давида. Проаналізували дерев'яну підлогу будівлі, ритуальний кубок та кісточки оливок і встановили, що місто існувало у 1006−950 роки до н. е.

Про це інформує Gazeta.ua з посиланням на dailymail.

«Ми впевнені в тому, що наші висновки інші археологи та історики сприймуть скептично, особливо з огляду на те, які матеріали ми використовували для датування. З іншого боку, навряд чи хтось буде заперечувати, що вік всіх зразків наближається до позначки в 3 тисячі років. Це вселяє в нас упевненість і вказує на те, що ми навряд чи помилилися», - заявив Аврахам Фауст з Інституту археології в Рамат-Гані Ізраїль.

Споруда була оточена стіною висотою в 1,5 метра. Це змусило вчених припустити, що «велике царство» Давида і Соломона дійсно існувало.

Це може вказувати на те, що Іудея в той час була набагато менш розвиненою, ніж Ізраїль, і ніколи не була його складовою частиною.

Жодна інша культура, яка існувала тоді на території Близького Сходу, не будувала будинки подібним чином і не використовувала такі матеріали.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus