USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Археологи знають, де похований капітан Блек і його команда
Масове поховання піратів Карибського моря було виявлено на березі затоки Кейп-Код.

У братській могилі біля села Фрешбук (штат Массачусетс) було виявлено близько 100 тіл. Археологи припускають, що тут спочиває команда знаменитого капітана Блека - Сема Белламі, який отримав своє прізвисько через копиці чорного волосся, які він не хотів прикривати перукою, як того вимагала мода, передає Вокруг Света.

Флагманський фрегат Блека «Вайда» був розбитий штормом у 1717 році в затоці Кейп-Код. Тіла потопельників моряків були викинуті на берег, а жителі прибережних сіл поховали розбійників по-християнськи.

Археолог Кейсі Шерман, що займається пошуком слідів фрегата «Вайда», стверджує, що це одне з наймасовіших поховань в Америці.

Разом із затонулими моряками в братську могилу поклали глиняний посуд і столові прибори 17 століття.

Серед матросів Белламі були індійці і африканці, яких він звільнив і прийняв в команду після захоплення рабовласницького судна «Вайда». Блек зробив фрегат флагманом і потонув разом з ним приблизно через рік.

Чорний Сем вважається одним з найуспішніших піратів свого часу: за рік свого флібустьерства він захопив 53 кораблів і награбував близько $ 120 мільйонів (за сучасними оцінками). Цікаво, що під час сутичок капітан Блек намагався уникати насильства і ставився до полонених милостиво.

У лютому 2018 роки команда Шермана оголосила, що вони знайшли останки самого Белламі на місці аварії корабля, на дні затоки. Археолог сподівається відшукати в Великобританії нащадка Белламі, щоб порівняти його ДНК з тілом, піднятим з дна моря.

Хоча і без генетичних тестів експерти підтверджують, що це і є Чорний Сем. Особливості пістолета, знайденого на тілі, відповідають історичному опису зброї Белламі. На вогнепальній зброї, підвішеному на шовкову стрічку, були виявлені символи найуспішнішого капітана в історії Карибського моря.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus