USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Археологи відкопали найдавнішу у світі залізницю
У Шотландії археологи виявили залізницю 1722 року.

Перша залізниця в регіоні мала протяжність 4 км і з’єднувала вугільні кар’єри Транента з гаванню Порт-Сетон, повідомляє Gazeta.ua.

Її знайшла спільнота Waggonway, яка шукає залишки давньої промисловості. Шотландія процвітала в XVII-XVIII ст. завдяки добуванню вугілля.

Першу залізницю збудував Вільям Дікінсон. Спорудження коштувало 3,5 тис. фунтів. Завширшки колія була 991 мм. Для перевезення вугілля використовували невеликі вагонетки.

Під час робіт археологи знайшли три дерев’яні залізниці, що лежали одна на одній. Це свідчить, що залізницю кілька разів покращували за короткий проміжок часу.

Вчені виявили колоди, на яких клали рейки завглибшки 1 м під поверхнею.

«Хоча ми знаємо, що ці залізниці мали обмежений термін служби через спосіб їхнього будівництва, можливість побачити процес постійної заміни й оновлення є успіхом», – сказав історик залізниць Ентоні Леслі Довсон.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus