USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Археологи Мексики виявили світ ацтеків на дні вулканічного озера
Святилище служило древньому народу точною астрономічною обсерваторією.

У Мексиці на дні вулканічного озера археологи виявили кам'яне святилище ацтеків, що є мініатюрною модель Всесвіту, передає Вокруг Света.

Знахідка була зроблена недалеко від села Нахуалак, яке розташоване на схилах сплячого вулкану Істаксіуатль, назва якого перекладається як «біла жінка». Розкопки проводили співробітники Національного інституту антропології та історії Мексики.

Вода з сусідніх джерел була навмисно направлена ​​в кратер вулкана, щоб створити ілюзію водного дзеркала з плаваючим «світом» посередині. Коли озеро заповнене водою, здається, що святилище знаходиться не на дні, а плаває на поверхні.

«Ацтеки вважали, що спочатку не було суші. У первісному океані жило морське чудовисько сіпактлі, з тулуба якого боги створили небо і землю », - пояснює археолог Ірис-дель-Росіо Ернандес Баутіста.

Змієдракон, у якого було на кожному суглобі по роті, був настільки ненажерливий, що боги вирішили врятувати світ від його невгамовного апетиту, і розділили його на частини. Так з'явився земний світ.

Святилище викладене із камінів різного розміру, розташування яких збігається з картою зоряного неба. Вчені вважають це місце древньою астрономічною обсерваторією - тецакуалько. Подібні обсерваторії на схилі гір ацтеки використовували в ритуальних цілях.

В ході розкопок були виявлені щедрі приношення ацтекському богу дощу і грому Тлалоку. Кераміка датується приблизно VIII - XII століттям н.е.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus