USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Аномалії по цілій планеті: 2019-й став другим найспекотнішим роком для людства
2019 рік був одним з найспекотніших – середні глобальні температури стали другими найбільшими за всю історію спостережень.

Про це повідомили у європейській службі моніторингу зміни клімату програми «Коперник», інформує ТСН.

«Останні п’ять років були п’ятьма найтеплішими за всю історію спостережень; останнє десятиліття було найтеплішим за всю історію спостережень», – заявив Жан-Ноель Тепо, директор служби у розмові з The New York Times.

«Це, безумовно, тривожні ознаки», – наголосив він.


Така звістка не є раптовою на тлі повідомлень про рекордні рівні танення льодовиків та концентрації вуглекислого газу у атмосфері.

2019 року температурні рекорди зустрічалися по всій планеті. У більшості регіонів було тепліше за середні показники, а в Арктиці, Європі, Південній Африці підвищення було дуже значним.

Де в світі фіксували температурні аномалії

Рекордсменом все ще залишається 2016. Втім тоді на клімат впливав потужний Ель-Ніньйо, який створює передумови для високих глобальних температур. Хоча це не завадило липню 2019-го побити рекорд цього року. Тоді у багатьох куточках світу було зафіксовано різноманітні погодні аномалії та природні катаклізми.

Зазначимо, останнім часом інформаційний простір сповнений різноманітними апокаліптичними передбаченнями щодо майбутнього людства та згубних наслідків кліматичних змін – починаючи від того, що їжі стане замало, до неминучого затоплення міст унаслідок збільшення рівня моря та повалення людської цивілізації.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus