USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Ангкор-Ват: восьме чудо світу
Ангкор-Ват у Камбоджі – містичне та дивовижне по своїй атмосфері і масштабності місце, розповідає портал Всвіті.

Дослівний переклад назви – «місто-храм» – прекрасно передає зміст. Ангкор Ват, величезний храмовий комплекс, “Перлина Стародавньої Азії”, якщо коротко – це найбільший з коли-небудь створених людством культових споруд, один з найбільш значних археологічних пам’яток світу.

Ангкор по праву вважається одним з чудес світу, які варто побачити наживо.


Ангкор-Ват – чудовий гігантський храмовий комплекс в Камбоджі, присвячений богу Вішну.

Ця споруда є не тільки найстарішим артефактом кхмерів (камбоджійців), але й однією з найважливіших археологічних пам’яток світу, взятих під егіду ЮНЕСКО.
У наш час Ангкор-Ват являє собою частину храмового комплексу, спорудженого в районі древньої столиці кхмерів – Ангкорі.

Храм знаходиться в 5,5 км на північ від Сієм Ріпа – одного з найбільш відвідуваних сучасних міст Камбоджі. Цей пам’ятник архітектури побудували в 12 столітті під час правління короля Сурьявармана II.
Ангкор займає площу 200 км²,що набагато більше площі Ватикану. Нещодавно проведені дослідження свідчать, що його площа могла складати близько 3 000 км², а кількість мешканців досягала півмільйона, тим самим роблячи його найбільшим людським поселенням доіндустріальної епохи.
Ангкор-Ват оточений ровом з водою, довжина якого становить 3,6 кілометрів, а ширина - 190 метрів.
Варто відзначити також, що на прапорі Камбоджі зображений саме цей храм, регулярно що приваблює туристів з усіх кінців світу.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus