USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Американські вчені виявили у бактерій здатність до запам'ятовування
Дослідники з Каліфорнійського університету виявили у низькорівневих одноклітинних організмів механізм запам’ятовування.

Про це пише ТСН.

Відомо, що бактерії використовують іонні канали, щоб спілкуватися один з одним. Нові ж дослідження показали, що бактерії можуть також мати можливість зберігати інформацію про своїх минулі стани.

Вченим вдалося закодувати складні патерни пам’яті в бактеріальних біоплівках, викликавши світлом зміни потенціалу клітинної мембрани бактерій Bacillus subtilis. Оптичні відбитки зберігалися впродовж декількох годин. За словами дослідників, здатність кодувати пам’ять в бактеріальних спільнотах може дозволити в майбутньому проводити біологічні обчислення, фіксуючи складні просторові патерни пам’яті у біоплівках.

«Експоновані світлом клітини переходять від гіперполяризованного стану до деполяризованного порівняно з іншою частиною біоплівки. Це призводить до неймовірних візуальних зразків з плином часу», – пишуть дослідники.

Дослідники зазначили, що були здивовані, виявивши, що механізм, за допомогою якого формується пам’ять, подібний між бактеріями і нейронами, адже еволюційно це дуже віддалені системи.

«Наша робота вперше показує, що прості бактерії можуть кодувати пам’ять на рівні їхнього клітинного мембранного потенціалу, що аналогічно процесу пам’яті нейронів в мозку», – сказав молекулярний біолог Гюрол Сюель.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus