USD 41.50 41.87
  • USD 41.50 41.87
  • EUR 41.50 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Американські вчені виявили тристатевий вид червʼяка. Він може витримати дозу миш’яку, здатну вбити людину
Фахівці Каліфорнійського технологічного інституту відкрили новий вид хробака, яки має особин одразу трьох статей.

Вчені виявили його в озері Моно, а дослідження описали в журналі Current Biology.

Про це повідомляє інформаційне джерело theБабель.

Всього дослідники виявили вісім видів мікроскопічних хробаків. Один з них, Auanema sp., має три статі. Крім того, він здатний витримати дозу мишʼяку в 500 разів більшу, ніж людина.

Зазвичай нематоди діляться на самців і гермафродитів, але в Auanema sp. є й самки. Також червʼяки виявилися живородними, тоді як більшість нематод відкладає яйця. Самки «виношують» своїх дитинчат у «сумці», як у кенгуру.



На думку дослідників, такі незвичайні особливості - не випадковість, а наслідок адаптації до екстремальних умов. Причому адаптуються нематоди швидко - навіть за останні 100 років умови в озері змінювалися кілька разів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus