USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Американка розігналася на велосипеді майже до 300 кілометрів на годину
Американка Деніс Мюллер-Коренек встановила світовий рекорд швидкості на велосипеді, розігнавшись до 183,9 милі на годину (295,6 кілометра на годину), розповідає портал Meduza.

Заїзд проходив на трасі, розташованій на дні висохлого солоного озера Бонневілль в американському штаті Юта.

Його рівна соляна поверхня зменшує тертя, тому на ньому регулярно проводяться різноманітні заїзди автомобілів для встановлення максимальної швидкості.

Велосипед 45-річної Мюллер-Коренек, яка в минулому була чемпіоном США з гірського велосипеду та велотреку, був прикріплений до драгстера, який розігнав його до швидкості 150 миль на годину. Після цього троси були відкріплені, і Мюллер-Коренек впродовж п'яти кілометрів розганялась самостійно.

Рекорд Мюллер-Коренек ставила на спеціальному кастомному велосипеді: він був зроблений з легких вуглецевих матеріалів і обладнаний спеціальними зубчастими колесами, які використовуються на мотоциклах - вони забезпечували стійкість на великих швидкостях і дозволяли проїжджати до 40 метрів за один натиск педалі.

Попередній світовий рекорд належав голландцеві Фреду Ромпельбергу: в 1995 році він досяг швидкості 268,7 кілометра на годину. Рекорд серед жінок до цього встановила сама Мюллер-Коренек: в 2016 році вона розігналася до 237,7 кілометра на годину. Обидва рази вона планувала перекрити досягнення Ромпельберга; з першої спроби цього не вдалося через технічні проблеми.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus