USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.75 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Американка народила дочку, яка всього на рік молодша за неї
Емма Врен Гібсон з'явилася на світ у штаті Теннессі 25 листопада 2017 року в американському Національному центрі ембріонального донорства. При народженні Емма важила три кілограми і була зростом 51 сантиметр, що робить її середньостатистичним немовлям - якщо не один виняток. Дівчинка народилася завдяки пересадці її матері «24-річного» донорського ембріона (раніше було відомо про успішну пересадку ембріона, що зберігався майже 20 років). Цей ембріон залишився в центрі донорства від анонімної пари, яка вдалася до екстракорпорального запліднення в 1992 році (перша дитина, зачата таким чином, народився ще в 1978-му).

Як правило, перед подібною процедурою «вирощують» кілька ембріонів, тому що не кожен з них може прижитися, - і у віці від 2 до 5 днів пересаджують матері. Деякі пари залишають ембріони, що залишилися після успішної процедури ЕКО, на майбутнє - для інших батьків, які хочуть вдатися до подібного способу дітонародження. Так сталося і в цьому випадку: «зайві» ембріони заморозили і зберігали в клініці більше 20 років, передає Вокруг Света.

Батьки Емми - 26-річна Тіна Гібсон і 33-річний Бенджамін Гібсон з Теннессі - були змушені використовувати ЕКО за допомогою донорського ембріона, оскільки не можуть мати власних спільних дітей. У Бенджаміна Гібсона діагностований муковісцидоз - генетичне захворювання, яке часто призводить до безпліддя. Тіна і Бенджамін одружилися сім років тому і відразу вирішили, що найкращим способом для них буде усиновлення, однак процедура виявилася дуже складною. За ці роки пара тільки змогла взяти під опіку кількох дітей (ЗМІ не повідомляють, скільки саме).

Одного разу батько Тіни дізнався з телепередачі про «усиновлення ембріонів» і розповів про це парі. Через кілька тижнів Гібсони зрозуміли, що думка про це подобається їм все більше, - і в один з вечорів взяли спонтанне спільне рішення. «Я прийшла додому, подивилася на Бенджаміна і сказала: давай заповнимо заявку? І ми відразу ж це зробили », - говорить Тіна Гібсон.

Після кількох місяців медичних і соціальних перевірок заявку Гібсонів схвалили - і залишилося лише вибрати ембріон з великої бази, де зберігається основна генетична інформація про донорів. За два тижні Тіна і Бенджамін детально вивчили 300 анкет, спочатку звузивши пошуки за зростом і вагою (оскільки обидва називають себе «невеликими»), а потім вже - звертаючи увагу на медичну історію пари-донора. Коли вони нарешті вибрали ембріон, який їм підійшов, виявилося, що це - винятковий випадок, до цього моменту ембріон зберігався в клініці вже 24 роки. Тіна Гібсон говорить, що була вражена: «Уявляєте, мені було всього 25! Ми з цим ембріоном могли б бути друзями ».

При розморожуванні з використанням сучасних методів, як правило, виживають близько 90% ембріонів, але в цьому випадку вижили всі три ембріони, які вирішили перенести Тіні Гібсон (щоб збільшити шанси на вагітність). Перша ж процедура виявилася успішною: один з трьох пересаджених ембріонів прижився.

Батьки дівчинки кажуть, що це, ймовірно, не остання їхня дитина - але вони поки не вирішили, чи спробують в майбутньому усиновити дитину або повторити ЕКО. На питання, чи не хоче вона «усиновити» або «удочерити» ембріони тієї ж пари, які залишилися, щоб у Емми була рідна сестра або брат, жінка відповіла, що ще пару місяців назад вона точно сказала б так: «Але зараз, після природних пологів , я не хочу більше ніколи через це проходити! »Втім, додала Тіна Гібсон, швидше за все, через рік вона буде думати інакше.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus