USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Американець 30 років підпирав двері сараю метеоритом вартістю $ 100 тис.
Житель американського штату Мічиган протягом 30 років підпирав двері метеоритом вартістю $ 100 тис.

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті Центрального Мічиганського університету, інформує видання "Букви".

Чоловік попросив викладача геології Мону Сірбеску вивчити камінь. Спершу вчена була налаштована скептично, оскільки протягом 18 років їй приносили на експертизу знахідки, які виявлялися звичайним камінням.

Вона визначила, що камінь - дійсно прилетів з космосу, а його вага більше 22 фунтів (близько 10 кг). Це шостий за величиною метеорит, який знайшли в Мічигані. Він на 88% складається з заліза і на 12% - з нікелю, що рідкість для космічних тіл.

"Це найцінніший зразок, який я тримала в своїх руках, з точки зору вартості і науки", - розповіла геолог університету Мона Сірбеску.

За словами чоловіка, метеорит був виявлений на території ферми, яка була придбана ним у 1988 році. Камінь підпирав двері сараю. Іноді діти чоловіки брали його в школу і показували однокласникам.

При цьому він уточнив, що знав про природу походження каменю.
Новий господар не знав, що робити з метеоритом, тому 30 років просто підпирав їм двері. Але в цьому році він прочитав кілька історій про те, як люди продавали метеорити, і вирішив дізнатися, скільки ж коштує його камінь.

Купівлею метеориту вже зацікавився Музей мінералів в штаті Мен. Наразі невідомо, яке рішення прийме власник метеорита, однак він пообіцяв перерахувати 10% від суми продажу на користь Мічиганського університету.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus