USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Аляска загине першою через зміни клімату
27 Листопада 2018 18:07
0
Учені, що працюють в США, прийшли до парадоксального, на перший погляд, висновку. Саме Аляска загине першою через зміни клімату на планеті.

Згідно з їхніми розрахунками, вона прогрівається швидше всіх інших територій на планеті, інформує інтернет-портал Cikavosti.

За останні 50 років, температура там підвищувалася у два рази швидше. Цьому сприяє і велика кількість опадів, які в останні десятиліття стали випадати на Алясці. Наслідком підвищення температури стає прискорене танення вічної мерзлоти. Прогнозується, що вже до кінця цього століття її поверхневі прояви повністю зникнуть на 24%.

Відколювання від неї арктичних морських льодів в середньорічних показниках вже досягли 4,1%. По мірі потепління на Алясці, ця цифра буде лише збільшуватися.

Вже зараз льодовики тануть зі швидкістю, що вдвічі перевищує ту, яка фіксувалася у період 1962 – 2006 роки. Наслідки цього природного катаклізму не можуть не торкнутися дикої природи Аляски і морських тварин і риб, що населяють акваторію регіону. Природно, це позначиться і на жителях Аляски.

Таким чином, ставиться під загрозу існування там корінного населення з його багатовіковою культурою і сформованими устроями.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus