USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Африканське озеро перетворює тварин на статуї
Невелике озеро глибиною менше трьох метрів, розташоване на півночі Танзанії недалеко від кордону з Кенією, отримало свою назву від мінералу натрона.

Залежно від сезону поверхня Натрона може бути покрита кіркою мінеральних солей, принесених разом із вулканічним попелом зі Східно-Африканської рифтової долини, відомої також як Велика рифтова долина, передає Вокруг Света.

В озері живуть лише кілька видів тварин, серед яких унікальний вид риб під назвою «лужна тілапія». Окрім того, тут мешкають рідкісні малі фламінго, для яких це одне з небагатьох місць розмноження.

Води озера надійно захищають фламінго від хижаків під час шлюбного періоду, тому мільйони цих птахів прилітають сюди гніздитися, проте це все ж досить небезпечний захід – фламінго будують свої гнізда на острівцях солі, які оточують смертельні води озера.

Лужність озера коливається в межах 9-10,5 pH, а температура води досягає 60 ° C, тому тварини (в основному птиці), потрапляючи в озеро, негайно гинуть, а їх останки покриваються мінеральними речовинами і тверднуть, перетворюючись на кам'яні статуї.

Вперше унікальну «здатність» Натрона вбивати тварин і перетворювати їх на статуї виявив фотограф Нік Брандт під час своєї чергової подорожі Африкою. Він зробив репортаж, розташувавши останки так, ніби ці птахи і кажани живі, що зробило його кадри схожими на сцени з фільму жахів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus