USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Аборигени Карибських островів не були людоїдами
Історичний наклеп на індіанців, які не бажали підкоритися завойовникам, звели європейські колонізатори.

Племена, що населяли острова Карибського моря, довгі роки описувалися як жорстокі канібали, які знищили мирних індіанців-араваків. Однак археологи спростовують цей факт, стверджуючи, що каріби не були ні кровожерливими, ні жорстокими, пише Вокруг света.

Археологи США ведуть розкопки на острові Антигуа з 2013 року. Особливо їх зацікавив Індійський струмок – вкрай посушливе місце в центрі острова. Радіовуглецевий аналіз знахідок підтверджує, що індіанські племена населяли цей район між з 200 року до н. е. по 1300 нашої ери.

Дослідники виявили кремнієві інструменти та глиняні миски, які датуються 200 роком до н. е., а також осколки біло-блакитної порцеляни, залишеної європейськими колоністами в 18 столітті. Команда ретельно проаналізувала залишки кісток, пилку і мікрочастинок, але слідів людоїдства не виявила.

«Ми дізналися, що каріби харчувалися молюсками і рибою, – каже археолог Рег Мерфі. – Версія, що вони не гребували людським м’ясом викликана європейськими колонізаторами, які розділили індіанців на мирних араваків і темних, кровожерливих, войовничих карібів. Саме каріби активно чинили опір завоюванню».

Немає ніяких історичних та археологічних доказів, що підтверджують версію конкістадорів, стверджують вчені.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus