USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: SpaceX зібрала найбільшу ракету в історії космонавтики
Американська компанія SpaceX зібрала найвищу в історії ракету Starship, її довжина сягає майже 120 метрів.

Знімки космічного апарату були опубліковані у Twitter, передає Урядовий кур’єр.

«Бі-бі-сі» повідомляє, що космічний апарат буде використовуватися в місії з повернення людини на Місяць в 2024 році.

Прототип ракети Starship SN20 почав створюватися навесні цього року, збірка проводилася на космодромі SpaceX в селі Бока-Чіка в Техасі.

Фахівці приступили до перевірки ракети на герметичність, а також до тестів двигунів. Якщо все піде за планом, то Super Heavy може бути готова до орбітального польоту протягом найближчих місяців.


Super Heavy – це 70-метровий перший ступінь багаторазової космічної транспортної системи Starship, який розробляється для польотів на Місяць і Марс. У NASA раніше вибрали HLS Starship як місячного посадкового модуля в рамках американської програми Artemis, яка спрямована на «забезпечення польоту людей на Місяць до кінця десятиліття».

Верхній щабель системи – 50-метровий корабель Starship, фінальна версія якого, як очікується, буде оснащена шістьма двигунами Raptor. Що стосується фінальної версії ракети Super Heavy, то в ній буде задіяно 32 двигуни Raptor. Минулого місяця SpaceX провела статичні вогневі випробування на прототипі ракети під назвою Booster 3.

Згідно з наміченим планом, компанія Ілона Маска проведе тестовий пуск Booster 4 з кораблем SN20. Передбачається, що перший ступінь системи повинен приводнитися в Мексиканській затоці через кілька хвилин після старту. Тоді як сам корабель вийде на орбіту, зробить один виток навколо Землі і сяде в Тихому океані поблизу гавайського острова Кауаї приблизно через 90 хвилин після старту.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus