USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: SpaceX виведе на орбіту перший в історії космічний витвір мистецтва
В листопаді цього року ракета SpaceX Falcon 9 доставить на орбіту 70 супутників, в числі яких буде один незвичний об’єкт. Orbital Reflection є першим космічним витвором мистецтва, який створив Тревор Паглен. Про це повідомляє портал MIND UA з посиланням на CBS News.

На створення космічної скульптури митець витратив близько 10 років.

Orbital Reflection є 33-метровим обеліском, виготовленим з матеріалу, що відбиває світло і завдяки цьому об’єкт буде добре видно з Землі. Об’єкт виготовлено з легкого матеріалу та буде розміщено в так звану «коробку» CubeSat. Як тільки він потрапить на низьку орбіту на відстані близько 575 км від Землі, CubeSat його випустить і він надується неначе кулька. Сонячне світло відбиватиметься від його стінок, що зробить скульптуру видимою неозброєним оком з Землі.

«Для мене було важливо створити свого роду каталізатор для людей, щоб вони виходили на вулицю, дивились на небо і думали про космос та суспільний простір»,- заявив Паглен.
«Я помітив, що існує якась військова окупація простору… Я задумався про те, що цей простір може бути іншим»,- додав він.
Паглен та Музей мистецтв Невади зібрали команду експертів з нетрадиційних галузей. Скульптура пробуде в космосі 2-3 місяці, потім спуститься в атмосферу, де згорить. Втім, за цей період часу об’єкт стане першим космічним витвором мистецтва, який зможуть побачити мільйони людей.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus