USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Shazam для отруйних істот: в Австралії створили додаток для розпізнавання павуків та змій
В Австралії з’явився застосунок Critterpedia, який визначає види павуків і змій та повідомляє, наскільки вони небезпечні.

Про це повідомляє ТСН.

Додаток для смартфона створили програмісти Нік і Мюррей Скарс за допомогою Австралійського національного наукового агентства, яке надало їм інформацію про різні види павуків і змій та їхні фотографії. Алгоритм навчили розпізнавати істот з різних ракурсів і відстаней.

Автори програми сподіваються на допомогу жителів Австралії. Додаток на основі штучного інтелекту вимагає великого обсягу даних, тому Скарси просять співгромадян фотографувати і завантажувати в додаток фотографії павуків і змій, яких вони зустрічають в дикій природі.

Це важливо, тому що зовнішні відмінності між двома видами можуть бути незначними, і отруйні тварини можуть збити людину з пантелику. Платформа також буде враховувати не тільки зображення, а й додаткову інформацію.

«Critterpedia створить світ, де люди різного віку, походження та статусу зможуть цінувати і поважати навколишнє середовище, де люди і тварини будуть мирно співіснувати», – каже Скарс.

Зараз Critterpedia знаходиться в стадії тестування. Творці програми сподіваються, що в кінцевому підсумку воно може врятувати життя багатьох людей і тварин. В Австралії живе більше 2 тисяч видів павуків і 170 видів змій. Багато з них є смертельно небезпечними для людей.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus