USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Nasa готується випробувати першу плазмову ракету
Американська космічна агенція NASA 2015 року доручила компанії Ad Astra побудувати плазмову ракету. Наразі ця конструкція готова до реальних випробувань.

Про це інформує "Популярная механика".

Йдеться про кілька нетривалих випробувань двигуна і більший 100-годинний тест. Після цього двигун буде готовий до реальних місій. Плазмова ракета працює, нагріваючи неон або аргон до неймовірно високих температур за допомогою магнітних полів. Ця розпечена плазма потім вистрілюється з ракети на великій швидкості, тим самим забезпечуючи її рух.

Головна перевага плазмової ракети у тому, що вона може підтримувати невелику кількість тяги довгий час - днями, тижнями і навіть місяцями. Тобто, двигуну потрібно менше палива, а значить, ракета може перевезти більше вантажу.

"При такій малій тязі польоти триватимуть довше, але коли справа доходить до перевезення вантажів, це вже не настільки важливо", – зазначається у повідомленні.

Також передбачається, що плазмові ракети можна буде використовувати для відправлення кораблів до далеких цілей. Зокрема, на повній тязі плазмові ракети можуть дістатися Юпітера, Сатурна за рік або два. Тобто кількість експедицій у далекі межі Сонячної системи збільшиться.
Коментарів: 1
! Показати IP 14 Серпня 2017 11:23
Х*рня! Летающій тапор - вот ето сіла !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus