USD 41.50 41.80
  • USD 41.50 41.80
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Астрономи виявили землеподібну планету в зоні населеності зірки
Астрономи NASA виявили в даних, зібраних телескопом «Кеплер», землеподібну планету, яка обертається в зоні населеності своєї зірки. Як повідомляється на сайті агентства, комп’ютерний алгоритм «пропустив» цю планету під час першого аналізу даних.

Те, що планета Kepler-1649c обертається в населеній зоні зірки, означає, що на ній може існувати вода в рідкому вигляді. Планета знаходиться на відстані 300 світлових років від Сонця і дуже схожа на Землю за розмірами і температурою поверхні.

Радіус зірки, біля якої розташовується планета, складає 0,23 радіуса Сонця, а її маса – 0,19 маси Сонця. Екзопланета здійснює один оберт навколо своєї зірки за 19,5 земних днів, вона в 1,06 рази більша за Землю.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus