USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: NASA створило «рентгенівський» знімок Всесвіту
NASA створило знімок всіх видимих космічних джерел рентгенівського випромінювання на частині зоряного неба.

Для цього використали апарату NICER – Neutron star Interior Composition Explorer, передає прес-служба NASA.

«Карта включає дані за перші 22 місяці наукової діяльності NICER. Кожна дуга відстежує рентгенівські промені, а також випадкові удари енергетичних частинок, захоплених під час нічних рухів», – йдеться в повідомленні.

Коли космічна станція заходить у тінь Землі, прилад приблизно кожні півтори години виловлює високоенергетичні фотони з восьми точок нічного неба.

Кожна вигнута лінія – це шлях, по якому переміщається «увага» інструмента від одного джерела випромінювання до іншого. Невеликі плями і лінії – енергетичні частинки, які так чи інакше потрапляють у сенсори.

Особливий інтерес до найбільших «іскор», адже вони вони сильно відрізняються за яскравістю, яка залежить від інтенсивності сигналу від цих точок і часу, на який NICER на них затримується. Вчені зазначили, що багато з цих точок можуть бути нейтронними зірками.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus