USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: NASA показало знімок найвищих хмар на Землі
Національне управління з аеронавтики і дослідження космічного простору США (NASA) показала як виглядають найвищі хмари на Землі.

Відповідне фото було опубліковане на сторінці американського відомства в Instagram, повідомляє Укрінформ.

«Листівка з краю космосу. Ці електрично-блакитні хмари видно лише тоді, коли Сонце знаходиться нижче горизонту Землі та підсвітлює їх», – так підписаний кадр.

Як наголосили у відомстві, йдеться про найвищі хмари в атмосфері на Землі.

У NASA зазначили, що сама фотографія була зроблена з борту Міжнародної космічної станції, з відстані 433 кілометри над південною частиною Тихого океану.

Коментарів: 3
Правдоруб Показати IP 17 Лютого 2020 14:02
Ці хмари називаються сріблястими або мезосфернимиі і знаходяться на висоті 70-90 км. Природа їх походження досі невизначена. В історичних хроніках вперше згадуються в 1885 році.
Правдоруб2 Показати IP 17 Лютого 2020 18:59
Сріблясті хмари найчастіше з’являються біля полярних районів, тому що там мезосфера найхолодніша, проте останнім часом їх можна помітити і в Україні. Попри красу сріблястих хмар, деякі дослідники припускають, що їхня поява пов’язана з глобальною зміною клімату та парниковим ефектом.
Правдоруб до Правдоруб2 Показати IP 17 Лютого 2020 22:11
Ви помиляєтесь, біля полюсів Землі температура мезосфери вища в наслідок нагрівання її високоенергетичними зарядженими частинками які прилітають від Сонця та по силовим лініям магнітного поля Землі ( каспам ) спускаються в атмосфері взаємодіючи з її атомами в наслідок чого спостерігається Aurora Borealis та Aurora Australis ( полярне та південне сяйво). Мезосферне полярне сяйво називається сяйвом типу "В" тоді як термосферне сяйво має тип "А".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus