USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: NASA показало неймовірне відео прольоту над Плутоном і Хароном
Космічне агентство NASA опублікувало відеоролики прольоту станції New Horizons над Плутоном і його супутником Хароном. Відео шокувало вчених, повідомляє newsyou.info.

Відео є не цілком реальними - вони створені за допомогою комп'ютерного моделювання. Однак при їх створенні використовувалися справжні дані, отримані космічним апаратом, що досліджує далекі куточки Сонячної системи.

Станція New Horizons ( «Нові горизонти») була запущена в січні 2006 року. Основна мета апарату - вивчити далекі планети Сонячної системи, а потім переключитися на об'єкти поясу Койпера. Зокрема, в 2019 році станція досягне планетоїда 2014 MU69 розміром 45 кілометрів в діаметрі.

New Horizons пролетіла на мінімальній відстані від Плутона 14 липня 2015 року, тоді-то і були отримані дані, використані NASA для створення комп'ютерної моделі. У роликах, правда, планета і її супутник показані з більш близької відстані, ніж до них підлітав космічний апарат.

Переглянувши підсумкові результат роботи, вчені були шоковані.

«Будова Плутона, від його геології до атмосфери, знаходиться за рамками людської уяви. Фахівці всього світу не могли навіть уявити рівень складності пристрою найбільшої карликової планети Сонячної системи », - заявив учасник проекту, астрофізик Алан Стерн.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus