USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: NASA пояснило походження прямокутного айсберга
14 Листопада 2018 13:24
0
Прямокутний айсберг в Антарктиці, що сфотографовало NASA в середині жовтня 2018 року, відколовся від шельфового льодовика Ларсена ще рік тому і за цей час пережив безліч зіткнень з іншими айсбергами, інформує Громадське з посиланням на NASA Earth Matters.

Айсберг з прямими кутами зняв фахівець агентства Джеремі Харбек під час польоту в межах дослідницької програми зі спостереження за полярними льодами IceBridge. Спочатку з-за форми айсберга вчені припустили, що він нещодавно відколовся від шельфового льодовика Ларсена.

Однак вчені проаналізували супутникові знімки та з'ясували, що айсберг сформувався ще в листопаді 2017 року, за кілька місяців після того, як від льодовика відколовся інший величезний айсберг, який назвали A-68.
via GIPHY


Тоді довжина айсберга становила близько чотирьох кілометрів. Потім айсберг почав рухатися на північ і на своєму шляху постійно стикався з іншими льодом. Саме через це айсберг втратив понад два кілометри довжини та поступово «обточився» до своєї нинішньої форми.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus