USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: NASA опублікувало унікальне фото сонячного затемнення з Юпітера
NASA опублікувало зображення, що демонструює, як виглядає сонячне затемнення на Юпітері з його орбіти.

Ілюстрація створена на основі знімків, зроблених космічним зондом Juno 12 вересня.

Фото з’явилося на офіційному сайті NASA, передає ТСН.

Чорна пляма на поверхні Юпітера – це тінь його супутника в момент проходження між планетою і Сонцем. Картина зовсім не схожа на фотографії сонячного затемнення на Землі.

Річ у тім, що для земного спостерігача Місяць має ті ж видимі розміри, що і Сонце, тому під час затемнення тінь Місяця на поверхні нашої планети має розпливчасті обриси. А при спостереженні з Юпітера супутник має видимий розмір в 4 рази більший, ніж Сонце, тому добре блокує світило і тінь виходить виразною.
Затемненням називають астрономічне явище, під час якого одне небесне тіло закриває інше. Так, місячне затемнення відбувається, коли Місяць потрапляє в конус тіні, що відкидається Землею, а сонячне – коли супутник Землі опиняється між нею і Сонцем і загороджує його. Астрологи впевнені: ці астрологічні явища здійснюють серйозний вплив на життя на нашій планеті.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus