USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: NASA опублікувало «марсіанську пісню»: як звучить Червона планета
Національне управління з аеронавтики (NASA) показало Марс на панорамному зображенні зі звуком.

Відео «марсіанської пісні» 9 червня опублікувала Лабораторія реактивного руху NASA.

Нове зображення отримали завдяки марсоходу NASA Perseverance. Для того, щоб відобразити 360-градусну панораму, апарат використовував свою систему візуалізації, яка називається Mastcam-Z.

Щоб отримати єдине зображення, в управлінні об'єднали 950 фотографій, які робив марсохід у період від 15 по 26 квітня.

Науковці повідомляють, що наразі марсохід вже завершив всі початкові випробування і тестові польоти свого вертолітного дрона, і від початку літа приступив до своїх основних завдань.
Так, наприклад, протягом кількох найближчих місяців Perseverance буде досліджувати дно одного з кратерів. З нього здійснять забір проб для транспортування до Землі під час наступної місії. Відомо, що даний кратер понад три мільярди років тому був озером.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus