USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: NASA опублікувало діалог між Сатурном та Енцеладою
Від газового гіганта Сатурна до його супутника Енцелада постійно рухаються плазмові хвилі. Спеціалісти місії «Кассіні» перетворили їх на звуки, що доступні людському вуху, – повідомляє Інфолайф з посиланням на сайт NASA.

Під дією електричних і магнітних полів заряджені частинки плазми починають здійснювати складні коливальні рухи. Саме їх дає можливість послухати дослідницька група апарату «Кассіні», який завершив свою місію з дослідження Сатурна у вересні 2017 року. За допомогою антен і сенсорів астрофізики зареєстрували радіо та плазмові хвилі в різних діапазонах частот. Завдяки цим даним дослідники можуть краще зрозуміти, як Сатурн і його кільця взаємодіють один з одним і з сонячним вітром.

«Енцелад діє ніби маленький генератор, і ми знаємо, що він є постійним джерелом енергії. Сатурн відповідає йому плазмовими хвилями, які народжуються в навколишній плазмосфері. Заряджені частинки вишиковуються уздовж ліній магнітного поля і простягаються до Енцелада на тисячі миль», — розповів Алі Сулейман з команди «Кассіні».

А ще це дало змогу створити аудіозапис тривалістю 16 хвилин, який потім стиснули її до 28,5 секунд. Ось як звучить діалог двох небесних тіл:

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus