USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: NASA оприлюднило унікальне відео панорами Марсу
Американське космічне агентство NASA розмістило на своєму офіційному сайті унікальне відео панорами Марсу.

Панорама складена зі знімків, зроблених з гірського хребта Рубін Віри в кратері Гейла, який колись був гігантським озером з умовами, придатними для життя, пише УНІАН.

Зйомка проводилася апаратом Curiosity незадовго до зимового сонцестояння на планеті, небо на Марсі було дуже ясним, тому кадри вийшли максимально деталізованими.

До прикладу, видно навіть гори, що знаходяться на відстані 800 км від космічного апарату.

При цьому наголошується, що відео зібрано з безлічі кадрів, який зробив марсоход з моменту його приземлення на Марсі. Таким чином за кілька хвилин можна переглянути практично весь маршрут Curiosity.



Curiosity — марсохід третього покоління, що представляє собою автономну хімічну лабораторію. Висадка ровера на Марс відбулася 6 серпня 2012 року. До початку 2018 року Curiosity "пройшов" по планеті 18 кілометрів. Метою його роботи є збір даних про придатність Марса для життя.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus