USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Hubble показав яскраве кулясте скупчення у сузір'ї Змієносець
Телескоп Hubble зробив завдяки своїй ширококутовій універсальній камері WFC3 та камері Advanced Camera for Surveys світлину кулястого зоряного скупчення ESO 520-21 (Palomar 6), яке знаходиться у сузір'ї Змієносець.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє обсерваторія.

Сам космічний об’єкт розташований неподалік від центру Чумацького Шляху, в районі, де міжзоряний газ і пил поглинають зоряне світло і роблять спостереження складнішими.
Зазначається, що Змієносець було одним із 48 сузір'їв, що з'явилися у працях єгипетського астронома другого століття Клавдія Птолемея. Усі вони належать до 88 сузір'їв, офіційно визнаних Міжнародним астрономічним союзом на сьогоднішній день.

Водночас не всі сузір’я, що були запропоновані астрономами, й досі існують.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus