USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: ESO показала фото гігантської зоряної туманності дивовижної краси
Європейська Південна Обсерваторія (ESO)опублікувала чудове зображення структури під назвою Sh 2–305.

Об’єкт являє собою хмару гарячого водню, що піддається інтенсивному випромінюванням навколишніх зірок, повідомляє 24 Канал.

Особливості туманності Sh 2–305

Названий об’єкт являє собою емісійну туманність – зону іонізованого газу, що випромінюється у видимому колірному діапазоні спектра. Опромінення відбувається за рахунок декількох світил спектрального класу O.

Такі зірки за своєю масою можуть в десятки разів перевершувати наше Сонце, володіючи при цьому в мільйон разів вищою яскравістю.

Разом зі ще п’ятьма сусідніми туманностями Sh 2-305 належить до гігантського комплексу щільних газо-пилових хмар, а у ще більшому масштабі – до колосальної за розмірами кільцеподібної області зореутворення, надоболонки GS234-02.

Структура GS234-02 знаходиться у спіральному рукаві Персея Чумацького Шляху, в сузір’ї Корми.
Гаряча бульбашка газоподібного водню Sh 2-305
Гаряча бульбашка газоподібного водню Sh 2-305

Додамо, що знімок отриманий в рамках програми «Космічні скарби ESO» (ESO Cosmic Gems) – просвітницької ініціативи, у рамках якої за допомогою телескопів ESO отримуються фото в освітніх і суспільно-просвітницьких цілях цікавих, загадкових або просто красивих космічних об’єктів.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus