USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Disney створює робота-каскадера
Цікаво, що зробити переконливого робота-каскадера, що здійснює запаморочливі стрибки, набагато легше, ніж робота, чия хода буде схожа на людську. І зараз дослідний відділ Disney's Imagineering стикається з цією проблемою, так як кількість персонажів, що знаходяться в розпорядженні компанії зростає, а аніматроніка в парках не розвивається, повідомляє hi-tech.


Новий відділ компанії називається Stuntronics, і саме він взяв на себе завдання створення робота-каскадера. Той має людиноподібну форму, може розгойдуватися на мотузці, приймати героїчні пози, коригувати траєкторію стрибка прямо в польоті і приземлятися кожен раз рівно в заданій точці. У робота вбудовано акселерометр і гіроскоп.

Але ще більше вражає те, як швидко прогресує ця технологія. У травні Disney представила попередника Stuntronics. Кумедний невеликий робот під назвою Stickman,був просто зчленуванням сервомоторів і сенсорів. Нового ж робота здалеку можна прийняти не тільки за людину, а й за справжнього супергероя.

Поки такі роботи будуть діяти тільки в парках Disney, але, можливо, вони відкриють нові можливості для зйомок фільмів і постановки трюків.

Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus