USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: На Землі почалася сильна магнітна буря
Найсильніша магнітна буря почалася на Землі. За прогнозами вчених вона може затягнутися до кінця поточного тижня.

Вчені стверджують, що це буде вже друга магнітна буря за останні п'ять днів і за попередніми даними вона буде в кілька разів сильніше першою.

Як розповів науковий співробітник Інституту земного магнетизму, моносфери і розповсюдження радіохвиль ім. М. В. Пушкова (ІЗМІРАН) Анатолій Бєлов, зараз спостерігається дуже цікава ситуація. Сонячна активність низька, помітних спалахів майже немає, але за цим, здавалося б, відсутністю подій ховаються небезпечні для Землі процеси.

Магнітні бурі найбільше впливають на людей, які страждають захворюваннями серця і судин, викликаючи головний біль і безсоння. Різко підвищується число інфарктів і інсультів. Підвищений магнітний фон може також призводити до збоїв у роботі систем зв'язку та навігації.

За матеріалами «Вести.ру».
Коментарів: 1
Tarantino Показати IP 1 Червня 2010 16:03
А на ненормальних ці бурі не впливають? БО в мене уже два дні сусіди зверху сваряться... спати не дають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus