USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: 8-річний хлопчик відкрив справжній скарб, якому 40 тисяч років
У Британії 8-річному хлопчику археологу-аматору на ім'я Себастьян, гуляючи з друзями на пляжі Чармут, вдалося виявити неймовірну знахідку – гігантський зуб мамонта. Про це повідомляє ZNAJ.UA. Хлопець швидко зметикував, що в його руках неймовірний науковий скарб. Зуб мамонта виявився приблизно з долоню дитини.




Наголошується, що зазначене узбережжя нерідко стає місцем археологічних знахідок. Але вони, як правило, належать юрському періоду. Виявлений же дитиною зуб відноситься до льодовикового, що надає йому особливу наукову цінність.

Як визначили фахівці, належав він доісторичному шерстистому мамонтові, який жив на планеті під час льодовикового періоду приблизно 40 000 років тому.

"Найбільш вірогідний час життя тварини - між 60 000 і 25 000 років тому", – відзначають експерти.

Дослідники, яким Себастьян, віддав вивчити свою знахідку, відзначають, що зуб в поганому стані і поки що вони не можуть визначити, він верхній або нижній.





Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus