USD 41.55 41.97
  • USD 41.55 41.97
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: 68 млн років тому гігантська жаба пожирала динозаврів
Beelzebufo полювала на дитинчат динозаврів або дорослих рептилій невеликих розмірів.

Вчені стверджують, що велика нині вимерла жаба Beelzebufo, яка жила приблизно 68 мільйонів років тому на Мадагаскарі, могла їсти маленьких динозаврів.

Такого висновку дослідники дійшли, оцінивши силу укусу амфібії, йдеться у матеріалі Phys.org, передає Уніан. Ця жаба відносилася до сімейства Ceratophryidae - групи великих земноводних з величезним ротом, сильними щелепами й "рогатими" виростами на повіках. Її довжина сягала 41 см, а вага - 4,5 кг.

Дослідники порівняли щелепи Beelzebufo з іншими амфібіями цього ж сімейства - Ceratophryidae. З'ясувалося, що силу їхнього стискання можна порівняти із вовками і тиграми.

"На відміну від переважної більшості жаб, які мають слабкі щелепи й зазвичай споживають невелику здобич, "рогаті" жаби захоплюють великих тварин, а їхні потужні щелепи відіграють важливу роль у захопленні здобичі", - розповів один з науковців.

Тож учені стверджують, що Beelzebufo полювала на дитинчат динозаврів або дорослих рептилій невеликих розмірів.
Коментарів: 1
Не вчений Показати IP 22 Вересня 2017 13:19
А наша, ніби то і невеликих розмірів жаба, пожирає українців .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus