USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Шиба: «А крісла я не віддам...»
Шиба знов іде у мери. Зазвичай, владці крісла не міняють, коли воно не дуже муляє. Шибі не муляє. Ні знизу, ні з боків. А зверху? Звідти може лише впасти щось приємне чи якась напасть. І від добра добро не шукають. Не хочеться полишати насидженого місця, де все притерто відповідно до всяких там конфігурацій. Лучани пам'ятають: перед виборами 2006 року Богдан Павлович висунув таку програму, що сльози витискала. „Усі лучани гідні кращого. Це не подарунок з „барського плеча", а необхідність, яка повинна стати реальністю. Для цього на посаді міського голови я залишу.." І далі йде величезний перелік змін, який він залишить після свого перебування на посаді. Якби те сталось, Луцьк міг би претендувати на першу позицію у конкурсі за краще місто... навіть серед європейських міст, а пану шибі була б гарантована безумовна перемога у другій каденції, бо всі ймовірні претенденти не годились би йому й для устілок.
Розмахнувся, було, на виконання цієї програми, але втрутились незримі сили. Вони всадовили мера за кермо службового автомобіля і після робочого дня наказали їхати до Рівного. Для чого - невідомо до цього часу. Повертаючись вже увечері, біля с. Зоря (в салоні десь „взялась" дівчина Світлана), потрапив у страшну ДТП: у зустрічній машині загинуло четверо молодих хлопців. Мер і його супутниця травмовані. Вся справа вкрита до цього часу густою вуаллю невідомого. Муляють лише деякі деталі - чому кримінальна справа була відкрита аж на 12 день після ДТП, аналіз крові мера зробили майже через два тижні, коли це треба робити щонайпізніше через 12 годин. Свідок, який одним з перших приїхав на місце аварії нібито бачив: у автомобілі мера спідометр заклинило на цифрі 180. Але те, що після лікування Богдан Павлович повернувся на своє крісло і продовжує там сидіти під охороною молодих довгоногих охоронниць, свідчить, що юридична і моральна „справедливість" восторжествували.
Після цього Богдан Павлович взявся за програму, яка апріорі не могла бути виконана, на що відверто указав його кум у відкритому листі: „Шапка Мономаха" - не під силу. Тут не те що на перспективу, на щоденне латання проблем ні коштів, ні часу нема. Є лише наміри, якими не накриєш дірявих дахів, не впорядкуєш тарифи на опалення, утримання будинків. Не відомо куди діваються величезні кошти, що їх платять лучани на впорядкування при будинкової території. До ЖЕКів, цього пострадянського анахронізму достукатися не можливо.
Час від часу паралізується робота тролейбусного парку. Хтось у цьому прямо зацікавлений, бо тоді настають золоті жнива у маршрутників, до інтересів яких не байдужий мер. Зате міська влада може відмінити закон, прокурорський протест, як це сталось щодо проїзду дітей війни, ветеранів праці в маршрутках. Не так давно мер потішив лучан перспективою будівництва підземного міста для закладів торгівлі, яких і зверху аж занадто. А от налагодити хоча б роздільне збирання побутового сміття, розпочати будівництво сміттєпереробного заводу європейського зразка, про який давно йде мова, руки не доходять. Але вулиці Луцька - ніби європейські. Не порядком, а рекламою, назвами торгових точок. Це війна українській мові.
Сторінки місцевих газет вже пропахли матеріалами про „парфуми" міського парку біля центрального ринку. Додаймо сюди сумну долю річечки Сапалаївки. Біля обласного державного архіву - майже центр міста - видовище жахливе.
Завзято критикував колись Богдан Павлович свого попередника за вічний пам'ятник - пішохідний перехід до Варшавського ринку, музичний фонтан у центрі міста, що став коритом, в якому поховані мільйони, ямковий ремонт доріг. А що змінилось? В „кориті" - дитячий майданчик. Поруч - між закладами культури і духовності (драмтеатр, палац культури „Просвіта", Свято-Троїцький собор, бібліотека для юнацтва) - палатка для „сугрєву". Доки дітки бавляться, батьки теж будуть розважатись... За короткий час Б.П. Шиба змінив кілька партквитків: ДемПУ, „Наша Україна", Батьківщина. Злі язики стверджують що за принципом тушок і він черговий раз змінить орієнтацію.
Юрій Пасальський
Коментарів: 28
нелучанин Показати IP 26 Жовтня 2010 17:47
потрібно змінювати ситему влади. потрібен дієвий контроль за діяльністю виконавчої влади. потрібно змінювати систему судоустрою, систему прокурорського нагляду. у нас же є влада із чіткою вертикаллю, яка не може бути демократичною за визначенням. народ усунутий від влади. вибори - це клоунада, де маріонетками мегапартій (читай - олігархів) служать безпринципні людці, які пруться у депутати, щоб задоволити власні амбіції або інтереси, залишаючись потім кнопкодавами та маріонетками тих же олігархів. ці так звані депутати не мають зеленого поняття про засади побудови демократичного суспільства. А воно їм треба? Тато скажуть, на яку кнопку давити. Щодо пана Шиби - він типовий продукт тої суспільної моралі, яка сьогодні склалась у нашому хворому суспільстві. Мене нещодавно запитав один поляк : коли у вас буде порядок? і я йому відверто сказав: ніколи, бо у нас хворе суспільство. люди, які байдуже ставляться до свого майбутнього і майбутнього своїх дітей, заслуговують лише на те, що вони мають: бути довічними рабами і лизоблюдами. спостерігати збоку, як тебе і твоїх співвітчизників пресує молох державної репресивної машини - на що тоді сподіватись. Що якось там буде? Я скажу, як буде. Як казав колись наш теперішній ТІПА ГАРАНТ - народу не вистачає капусти. от капустою вас і накормлять
Я Показати IP 26 Жовтня 2010 17:48
Цікаво, цей опус-спіч чиє замовлення? Кого хочемо "підсвітити", щоб очернити інших. По-великому рахунку, нашим людям кого не постав до влади, усіх обплюють.
Лучанин Показати IP 26 Жовтня 2010 17:50
Юрко, а де ти був раніше? І скажи хто ж замовив цю статейку? Хоча погоджуюсь все вірно!
:) Показати IP 26 Жовтня 2010 18:30
Кожній людині властиво помилятися, проте діючому меру громада довірила розвиток міста і дану довіру виправдано, завдяння виконано на "відмінно". Тому Шиба буде мером наступний строк.
Helge до :) Показати IP 26 Жовтня 2010 23:25
Ага - будет, в каком-нибудь свинарнике под Турийском....
Ніна до :) Показати IP 27 Жовтня 2010 09:45
На яке "відмінно"? Рівне вже обскакало Луцьк в рейтингу найкомфортніших для життя міст України (за оцінками журналу "Фокус"). Наприклад,колись із Рівного їздили до Луцька скуплятися і відпочивати, тепер лучани їздять до Рівного. Та, власне, Луцьк і ошатнішим не став за чотири роки.
особистість до Ніна Показати IP 27 Жовтня 2010 13:17
Ви усі такі розумні розмірковувати, критикувати, ганьбити. А спробували б самі в не самі сприятливі фінансові часи залишитись "на плаву", розв'язувати проблеми, допомагати мешканцям професійно, спокійно, виважено, без хамства. Усвідомлюю, що посада керівника міста не є надзвичайно легкою, спокійною. Мер працює, нехай не все вдається в силу різних не від нього залежних причин. Зі сторони легко спостерігати і давати оцінки. Помогли б а не ніжки підставляли і раділи. А ще краще не заважайте.
олена Показати IP 26 Жовтня 2010 18:37
застрельтесь або убєйтесь ап стєну чи випейте йаду!!!!!!!!!!!!!!!!!!
читач, з інтелектом. Показати IP 26 Жовтня 2010 19:19
Пасальський (очевидно, "син юриста"), примітивний разом зі своїм опусом. Все, про що йдеться, давно пройшло і йому дана оцінка. Навіщо ворушити старий нафталін? Це так, з чисто формальної сторони. З іншої - це аморально, жорстоко. А якщо Шиба не винен в в цій трагедії (а це - швидше всього)? Це дуже примітивний піар. Людина не сидить у вязниці, вона пережила глибоку психологічну і фізичну травми. Я знаю людей, які після таких випадків помирали. На горохівщині вчитель, убивши автомобілем школяра, який перед самим автомобілем вискочим з-за живоплоту, був виправданий, але так усе сприйняв, що через два роки його не стало. Шиба в цоьму відношенні - сильна людина. Я йому заздрю білою заздрістю. Я - не прихильник Шиби і того, що він займає крісло голови міста, очевидно, він в нього сів рано, а може справа в його підготовці, знаннях, досвіді і т.п. Головне для даного випадку навіть не це. Головне, що слово - грізна зброя. І нею, як і автоматом Калашникова, гратись небезпечно. Біда в тім, що в інтернеті можна поставити усе - навіть сон старої кобили. Я не знаю, хто такий Пасальський, який позбирав найпримітивніші "блохи" і розсипається ними публічно, але сама людина викликає зневагу і відторгнення, ніби в борщ потрапила муха.
Helge до читач, з інтелектом. Показати IP 26 Жовтня 2010 23:22
Шиба - лох, а лох - это судьба....
007 Показати IP 26 Жовтня 2010 19:20
скажіть, а Ви бачили в нашій країни, щоб великий чиновник, чи міліціонер, чи просто дуже багата людина відповіла за свої витребеньки на дорозі? скажіть, хто з тих, хто зараз при владі, чи хто буде при ній щось змінить?. думаю, що добре, що частина депутатів в міську раду будуть мажоритарниками - люди хоча б знатимуть до кого звертатися з проблемами свого району чи кварталу, а то понавибирали від партій - зверайся невідомо до кого. закликаю не викидати листівок з передвиборчими обіцянками - буде чим тицьнути в пику обраному депутату, адже своїх обіцянок вони не виконають!
виборець Показати IP 26 Жовтня 2010 19:27
Молодець!Тільки шкода ,що старенькі бабці,яким шиба пакетики з подаруночками презентував,цього в інтернеті не прочитають!Вони так впевнені,що Шиба хороший...
Знаючий Показати IP 26 Жовтня 2010 19:55
Мета статті - один негатив. Все ж таки Шиба куди кращий і харизматичніший керівник, ніж Грицюк. І відкритіший керівник, ніж Романюк. Так, міського голову багато хто зараз киданув і, певно, трохи голосів можна було набрати дещо активніше проводячи виборчу кампанію. Це значний недолік технології ведення його виборчої кампанії. Грицюка зараз ведуть краще, ніж 4 роки тому Литвинюка. Але елементарні примітивні дитячі помилки, небажання мати реальну інформацію та велика самовпевненість Анатолія Петровича без реальної оцінки ситуації - куди гірше, ніж зараз вішати всіх собак на Шибу. Окремі "креативи грицюківців" краще зробив би який студент-старшокурсник. Штаб "Батьківщини" навіть на контрагітації не зміг досі нормально зіграти. Думають за пару останніх днів все виправити? Однозначно, програли з кандидатом, який тільки пару місяців тому звернув увагу на місто. За який рік до виборів можна було почати і до цього часу добре розкрутити того ж Пустовіта, який переграє Грицюка по багатьох політичних і людських якостях. Бондарівська команда працювала набагато креативніше, однак шансів виграти він не мав навіть без зловісної ТВК. Романюк заставив Луцьк зовнішньою агітацією, а заявити, що буде балотуватися самому одразу духу не хватило. Тричі відмовився - а по тім каже "так" - оце відповідальність? Інший йде, щоб "регіонам Луцьк не віддати", а непрямо дуже навіть приклався до перемоги Романюка. Мельник набере свої 5%, Чижик після виборів зможе видати збірку поезій... І всі ці "демократи" після виборів будуть казати як погано, що ставленик центральної влади виграв вибори у Луцьку. То з кого обирати? Взагалі в останні дні виборчої кампанії варто агітувати не скільки проти, а ЗА КОГОСЬ. ЯКЩО АГІТАЦІЯ ПРОТИ КОГОСЬ, ТО ПРИ ЦЬОМУ ВКАЖІТЬ ЧИТАЧАМ АЛЬТЕРНАТИВУ. Інакше такі заклики просто вже не мають сенсу, бо хто наскільки поганий всі для себе визначили давно. У всякому разі читачі "Волинських новин" - точно.
ліберал Показати IP 26 Жовтня 2010 20:57
згоден, зі Знаючим, думаю варто підтримати діючого мера, він хоч і зробив безліч помилок, особливо це стосується команди, яка майже відкрито працює проте нього.. Романюк.. важко сказати, якби він як професійний ТОП менеджер працював на місто, то ми б тільки виграли, але думаю йому стане нецікаво, а за нього будуть управляти всілякі мародери, як зазвичай буває..
Сергій Показати IP 26 Жовтня 2010 22:24
дякуйте шибі за нормальні дороги у луцьку-у нас вони кращі ніж у києві-це історичний момент. за алею в парку, за те, що заступився за базарників.а сепарувати сміття наші люди ще довго небудуть-і шиба тут не винен.
Українець Показати IP 26 Жовтня 2010 22:38
"меру громада довірила розвиток міста і дану довіру виправдано" Чувак,ти з якої планети?Шиба колись розпинався,що благоустрій почнеться з околиць,поїдь подивися вулиці Карбишева,Гнідавську,Боженка,Ковельську і ти прозрієш.Шиба балабол,і тільки вміє що почати справу і на півдороги кинути.
Helge до Українець Показати IP 26 Жовтня 2010 23:23
Согласен - мало того, что он банальный брехун, так он еще и украсть как следует не умеет...
Helge Показати IP 26 Жовтня 2010 23:21
Да не важно - заказная єто статья или нет. Важен факт - а он вещь упрямая. Шиба - типичный лох с высокоразвитым хватательно-глотательным рефлексом, которому в глаза ссы, а он будет говорить, что то "Божа роса...". Любой порядочный человек, как минимум бы извинился за то, что он сделал УБИВ в аварии четверых молодых людей - а эта гнусавая паскуда даже венка им на похороны не прислала...
до всіх Показати IP 27 Жовтня 2010 01:24
Побійтеся Бога, панове судді! Чи Ви може не під Ним ходите?Чи може хтось впевнений, що Шиба хотів тої аварії. Йому виїхали на зустрічну і крапка. З ким і звідки він їхав нехай нікого не обходить. На зустрічну в лоб могли виїхати Вам, Вашому батькові, братові, кому завгодно. Чи писали б Ви тоді таке! Як в нормальної людини рука піднімається писати про чужу біду!? Схаменіться люди!
Bida Показати IP 27 Жовтня 2010 11:25
Ніколи не розуміла, і напевно не зрозумію людей, яким так приємно говорити про чужу трагедію, як про щось приємне.Біда скалічила долі усім, хто вижив і родинам тих, хто помер. Невже людина винна лише тому, що вижила? Тому, що на той час замала посаду? Невже для того, щоб не було цього г...на, потрібно було померти. Якщо ви так вважаєте, то ви збоченці. Ви примітивні істоти, які не можуть відмежувати , що варто писати , а що ні. Невже щоб це усвідомити, вам потрібно пережити подібне?
о! Показати IP 27 Жовтня 2010 12:55
вчора в мене було прозріння!) ото ж вийшов з псом погуляти і думаю... от так примітивно і локально. дашки біля підїздів поміняли в домі. дах перекрили. смітники у випадку поломки міняють на нові протягом тижня. листя прибирають щотижня. тепло з траблами але пустили.... могло ж бути гірше? а чи буде краще?
M Показати IP 27 Жовтня 2010 13:12
Всього того, що Фиба обіцяв - так і не зробив. На рахунок доріг - то він має десь свій заводик по виробництву бордюрів і ото на вулицях міста повстановлював їх, грошики з міського бюджету за це взяв раза в 2-3 більше. Прикладом цього є бордюри по вул. Карбишева, які встановили там рівно 2 роки тому і ще досі по всій вулиці валяються шматки асфальту і довкола нічого не залатано.
123 Показати IP 27 Жовтня 2010 13:20
згоден з bida , у кожного є свої промахи і темні полоси. чи тут позбирались одні святоші?
Viktor 69 Показати IP 27 Жовтня 2010 13:45
Юра молодець... І не важливо дійсно замовлена стаття чи ні?! Він виклав факти... А усі ті блюдолизи, які тут пишуть, мовляв, люди то була трагедія... Хіба людина винувата що вижила... Виїхали на зустрічну смугу... чи пишуть то горе для родини, а ви піаритися... Шановні ніхто не піариться, і заклики, що не піднімати цю тему примітивні... До речі хіба Бог велів мовчати і не говорити про зло? Справа в тому, що чому аналіз крові взяли через декілька тижнів, чому кримінальну справу по ділу загибелі 4 людей відкрили через 12 днів? Чому немає прозорості? Зрештою, ось один згадував як учитель збив учня... так я впевнений, що цей учитель прийшов до батьків і покаявся, на похорони гроші дав... А Шиба всього цього не зробив, лише його помічники намагалися вести переговори з родинами загиблих.... Це були молоді хлопці, їх ховало все село... у одного через декілька місяців народилася дочка і тепер вона виросте без батька... У решти теж були б діти, а у них свої діти... Це велика трагедія, яка потребувало прозорості і відкритості, а її не було - ось про що йдеться... Одним словом Шиба вже не буде мером і можливо тоді він переосмислить ту трагедію поїде до тих батьків стане на коліна і буде вимолювати прощення - це б було правильно....
Bida Показати IP 27 Жовтня 2010 16:59
вибачте Viktor 69 , я ще не дійшла в біблії до того місця, де пише "кидайте у людину каміння доти, доки не заб"єте її до смерті". Навіть якщо це триватиме роками, навіть якщо вона покаялась і заплатила за це сповна. Давайте доб"ємо, щоб не мучилась.
Viktor 69 Показати IP 27 Жовтня 2010 18:13
Bida, як на мене ви паплюжете Біблію намагаючись очистити Шибу... Читайте факти коли відкрили кримінальну справу, коли взяли аналіз крові на вміст алкоголь... А ось це все - це політична дискусія в період виборів, де мета, як відомо виправдовує засоби... А відповідати всі ми будемо там... і ви до речі теж, сподіваюся понесете відповідальність за маніпуляцію у якій ви спробували використати священну для усіх християн книгу БІБЛІЮ, аби якось виправдати Шибу і вибачте зам*яти ту трагедію... Гаразд ми то забудемо, а як далі жити рідним тих хлопців, коли вони по-факту, повторюю, не знають як трапилася та трагедія, адже не було прозорого слідства...
bida Показати IP 27 Жовтня 2010 19:56
Viktor 69, не я перша зачепила святе письмо, а Ви згадали Бога. І якщо згідно ВАШАХ БІБЛІЙНИХ поглядів Ви це згадали доречно і чините правильно, то я краще буду атеїсткою. Я не захищаю Шибу, але я вважаю, що писати варто про його роботу, у якій дійсно є прогалини, а не про те що зруйнувало долі людей.
Bida Показати IP 27 Жовтня 2010 21:43
А загалом читаючи статтю, кометарі, складається враження, що тут дають оцінку роботі ДПС, СБУ, прокуратурі, судочинству і т.п. , а не Шибі, щоправда лише на його прикладі. А це вже зовсім інша тема...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus