USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Розкопали понад 400 гробниць: в Іспанії знайшли мусульманський некрополь 8-го століття
23 Листопада 2020 14:25
0
Археологи виявили в Іспанії мусульманський некрополь, в якому покоїлося 4500 тіл.

Про це повідомляє ТСН.

Могили були виявлені в могильнику 8-го століття в муніципалітеті Таусте провінції Сарагоси в Арагоні

Арабські війська прийшли Піренейський півострів і почали його завоювання 711 року. Вони утримували владу тут протягом 700 років, поки 1492 року регіон не був повністю завойований християнськими королівствами.

У традиційних і письмових джерелах мусульманське правління в місті Таусте вважалося «випадковим і навіть таким, що ніколи не існувало». Але місцева культурна асоціація регіону давно підозрювала, що тут існувало велике мусульманське поселення.

На це вказували особливості місцевої архітектури і останки людей, які тут знаходили. Від 711 до 1491 року кордони між християнською північчю і мусульманським півднем постійно змінювалися.

2010 року перші розкопки вказали на існування некрополя, який розташовувався мінімум на двох рівнях. Аналіз ДНК і вуглецеве картування показало, що останки належать до VIII-XI століть.
Під час перших археологічних розкопок вченим вдалося знайти 44 скелети, але тепер вони знайшли 400 гробниць, після того, як місцева влада дозволила зробити повномасштабні розкопки. Дослідники визнають, що знайти відразу 400 гробниць у ході розкопок – це велика рідкість.

«Не часто можна під час розкопок знайти одночасно 400 гробниць. Це диво», – сказала Міріам Піна Пардос, директорка Антропологічної обсерваторії ісламського некрополя Таусте.

Усі скелети були поховані відповідно до ісламських звичаїв, розташовані праворуч і спрямовані на південний схід до Мекки. Знахідки будуть каталогізовані і збережені для досліджень та вивчення.
Коментарів: 1
віктор Показати IP 24 Листопада 2020 11:04
тепер чекаємо терактів в Іспанії. Чого лізти в могили ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus