USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70
Світ вражає: Безпека руху для ДАІ - не головне
Сьогодні представники ДАІ черговий раз підтвердили свою байдужість до проблем водіїв.
Їду в Луцьку по вулиці Винниченка у напрямку від ЦУМа. Поперед мене з інтервалом в декілька метрів їде ще одне авто. Проїжджаємо єдиний на вулиці світлофор, а він замість зеленого світла різко переключився на червоне. Авто, що їхало попереду різко гальмує, я зупинився перед ним меньш як через метр. Аналгічно авто, що рухались за мною, ледь встигли безаварійно загальмувати.
Ну це лиш пів біди. Червоне світло горіло секунд шість і знову миттєво перемкнулось на зелене. Я встиг тільки порівнятись із світлофором, як там знову спалахує заборонний червоний сигнал. Стало зрозуміло, що світлофор несправний, при чому в досить оригінальній та небезпечній формі.
Протягом хвилини-двох, коли я в заторі віддалявся від "світлофора-жартівника" звуки різко гальмуючих авто чулись стабільно через кожних 10-15 секунд.
І це ще не все. Через метрів сто стоїть патрульний автомобіль, а біля нього в фуражці ДАІшник. І внас була коротенька розмова (я йому поспішаючи кричав на пів вулиці з вікна авто):
Я: шановний, там світлофор несправний, показує то червоне, то зелене. Я мало не втаранився, зараз там точно буде ДТП, поїдьте будь ласка і проконтролюйте рух
ДАІшник: а шо я маю там робити? ми за рухом наглядаємо, а не за світлофорами
Я: в вас є повноваження наглядати за справністю дорожнього обладнання, проїдьте ж пару метрів, ьо там реально аварія може бути
ДАІшник: ТИ вобще ремні пристебни!
Я: а ТИ інструкції читай!
Розмову далі вести не вдалось, так як з головою, повернутою у вікні їхати не дуже зручно... Але в дзеркало помітив, що ДАІшник пильно проводить мене дуже теплим (напевно) поглядом.
Тільки я приїхав на офіс, дзвоню на гарячу лінію ДАІ, розповідаю всю ситуацію і прошу направити на цей світлофор наряд ДПС, аби посприяли уникненню аварій поки світлофор несправний. На що спокіний голос в телефоні мені сказав, що за світлофорами дивляться ЖЕКи, а ДАІ тут ні до чого. Ще декілька разів я намагався розповісти, що ДАІ має наглядати за справністю обладнання та забезпечувати безпеку дорожнього руху, тому вони повинні зараз проконтролювати ситуацію на цьому світлофорі. А він мені знов і знов розповідає про ЖЕКи, про те, що ДАІ там не можуть контролювати рух, бо там є ввімкнений світлофор.
Ось вам і свіженький факт: реально небезпечна дорожня обстановка є, а ДАІшників не просто немає на місці, а вони умисно ігнорують цю ситуацію. Чому?
Коментарів: 1
Exaboto Показати IP 7 Вересня 2010 17:41
козли

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus