USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: 32 тис. років: у Китаї знайшли найдавніший фрагмент черепа Homo sapiens
У печері в провінції Хенань, що у Центральному Китаї, була виявлена скам’янілість людського черепа віком 32 тис. років, яка є найбільш раннім викопним свідченням сучасних людей, повідомило Державне управління з охорони культурної спадщини КНР.

Зазначена печера розташована у волості Гуаньіньси повіту Лушань. Раніше під час археологічних досліджень палеоліту в цьому районі були виявлені людські скам’янілості, скам’янілості тварин і кам’яні знаряддя праці, пишуть Українські новини.

«Тут дві печери, одна з них має 9 метрів в довжину, 3 метри в ширину і 3,9 метра у висоту, її площа 30 квадратних метрів», – сказав археолог Чжао Цінпо, додавши, що «ця печера за розміром набагато більша, ніж інші печери, виявлені в районі».

Крім зубів і скам’янілостей черепа, археологи також виявили понад 10 тис. фрагментів кісток коней, кіз, ведмедів, оленів, кабанів і вовків, вік яких становить від 30 до 40 тис. років.
Крім того, в печері також були знайдені кам’яні знаряддя.

Вік двох скам’янілостей людських черепів, знайдених в печері, становить 32 тис. і 12 тис. років відповідно.

«Нові знахідки мають велике значення для вивчення походження й еволюції сучасної людини, що населяла ці місця в той час», – сказав директор Інституту культурної спадщини та археології провінції Хенань Лю Хайван.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus