USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Митрополія Волинська УПЦ КП проти Шептицького, а парламент Канади - за!
Нижня палата парламенту Канади – Палата громад одноголосно визнала прикладом «відданості основним правам людини» діяльність Митрополита Української Греко-Католицької Церкви Андрея (Шептицького) (1865 – 1944) під час Другої світової війни. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на Конгрес українців Канади.

Пропозицію відзначити діяльність очільника найбільшої релігійної громади Західної України вніс до парламенту міністр громадянства, імміграції і багатокультурності Канади Джейсон Кенні.

Канадські парламентарії відзначають, що «в найпохмуріший період історії Європи, під час масового вбивства євреїв і нацистської окупації Митрополит Шептицький вголос виступив проти насильства у своїй проповіді «Не убий». Завдяки його зусиллям врятовані понад 160 євреїв, один із яких був присутній на засіданні Палати громад парламенту Канади під час ухвалення рішення.

До теми: http://www.volynnews.com/news/city/upts_kp_protestuye_proty_pereymenuvannya_vulyts_u_lutsku/

До речі, Луцькі депутати теж за праведника!
Коментарів: 10
Вільна Волинь Показати IP 26 Квітня 2012 14:42
Їзжайте в Канаду і там як хочете, так і називайте. Хоч пам"ятники відкривайте.
Воля Показати IP 26 Квітня 2012 14:46
anomei, так не лише в Канаді, а й на Волині мають бути і будуть увічненні імена таких видатних українців як Шептицький. Не робіть з моєї Батьківщини "тамбовскія задворкі"
Вільна Волинь до Воля Показати IP 26 Квітня 2012 16:54
Воля, ця держава така ж ваша як і моя... Про які задворкі ви говорите - без поняття. В Україні живе більше 40 млн. людей і в них усіх є свій погляд на ті чи інші питання. Якщо ж ви вважаєте, що ваш погляд найправильніший, тоді чим ви краще Гітлера7
Хатуль Мадан Показати IP 26 Квітня 2012 17:25
А яке відношення має кардинал Щептицький до Волині?
Сергій до Хатуль Мадан Показати IP 26 Квітня 2012 17:46
Як визначний релігійний діяч однієї з найбільших християнських конфесій в Україні,служіння якого може бути прикладом для ієрархів нинішніх(Гундяева і його попів до уваги не беру-це чужа Україні,абсолютно клерикальна "церква" чужої держави.До речі на Волині немало греко-католиків.Прочитайте про Шептицького,те,що раніше приховувалось комуністами і зрозумієте,що ця людина заслуговує на велику пошану.
Александр Показати IP 26 Квітня 2012 17:42
По моему глубокому убеждению, его именем нельзя называть улицу в Луцке, распространяться не буду по этому поводу, пусть глупость останется на совести предлагавших. Но вот если бы Хатуль Мадан поддержал эту идею, я бы это понял, ибо он действительно спас немало евреев от фашистов и единственный из всей церкви Европы, кто обратился к Папе и даже к Гиммлеру (!), выступая против геноцида евреев. Кстати, прекрасно владел ивритом:))
Я Показати IP 26 Квітня 2012 22:18
И при всем этом Шептицкий с хлебом , солью встречал гитлеровцев во Львове. И благословлял их!!! Что после этого можно сказать про эту ... .
Іван Козолуп Показати IP 26 Квітня 2012 22:19
Шептицький велика людина свого часу. Його варто пам'ятати! Якщо релігійним фанатикам заздрісно - нехай здобувають славу в боротьбі проти кацапського КДБіста-попа-Кіріла.
) Показати IP 27 Квітня 2012 13:22
а Филарет разве не был агентом КГБ?
Олександр Показати IP 27 Квітня 2012 15:34
"До речі на Волині немало греко-католиків" _____________________ А віруючих УПЦ МП на Волині мало??? Ох уже всі про Кіріла та й про Кіріла... А Філарет не той самий КДБіст? Ви не знаєте, що він за якусь дещицю часу до утворення КП в Луцьку говорив? Я скажу: "Украинского языка нет и быть не может. Украины нет и быть не может". А ще він всіляко паплюжив Мстислава Скрипника. А потім раптом усе змінилося, і став він... мучеником за Україну. Біда ж бо - патріархом у Москві не обрали, а так хотілося...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus