USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: У Кишиневі таксистів штрафують за російську мову
У Молдові таксистів і диспетчерів почали карати за спілкування з клієнтами російською мовою - штраф становить 100 доларів і більше. Як повідомили в Державній інспекції із захисту прав споживачів, за останній місяць надійшло безліч дзвінків від громадян, які скаржилися на диспетчерів служб таксі і самих водіїв, що ті не розмовляли з клієнтами державною мовою. Після відповідної перевірки влада «спіймала» на порушенні дві компанії, пише місцеве видання «Панорама». Ці служби отримають штрафи в розмірі від 100 до 180 доларів, тобто 2000-3600 леїв. Точний розмір штрафу визначить суд. Крім того, службам виписали приписи на усунення недоліків. Державною мовою Молдови, за конституцією, є молдавська. Щоправда, вона ідентична літературній румунській і багато сучасних лінгвістів взагалі не виділяють її в окрему мову.
Коментарів: 17
Александр Показати IP 28 Грудня 2011 14:47
Вот где тебе счастье, Всеволод!:)) И что, сильно молдованам это помогает? Растут пенсии и зарплаты? Российский газ стал дешевле? Вина больше продали на экспорт?
Товаріщь до Александр Показати IP 28 Грудня 2011 16:09
Я поддержую товаріща Александра. Главное штоб колбаса була подешевлє і водку продавали по две бутилкі в одні руки! Ето наша цель, товаріщі!
Петро Показати IP 28 Грудня 2011 16:16
Гадаю, важко уявити варшавського таксиста, який не розмовляв би польською. Не знання мови своєї держави це, щонайменше, декларація власної меншовартості.
Александр Показати IP 28 Грудня 2011 16:26
Спасибо, Товарищ! Тебе - можно и три бутылки, как и всем твоим товарищам, заслужил! А колбаса тебе зачем?
Вишків Показати IP 28 Грудня 2011 16:36
Застав дурня богу молитись, то він й лоб розіб`є. Полішучня задрипана на ніщо краще, аніж на прискіпування до мови не реагує. Ноги босі, с...ка в глині - зразу видно, що з Волині. Голота, голота... Завтра російські танки будете з хлібом-сіллю зустрічати, а сьогодні таксистів штрафами лякати.
Хатуль Мадан до Вишків Показати IP 28 Грудня 2011 22:07
О! Антіліхєнт обізвався! Ти з якої дірки виліз, гаражанін ти наш вишківський? А кацапські танки ми зустрінемо нашими українськими танками і "коктейлем молотова". Тільки спочатку таких як ти на стовпах перевішаєм.
Александр Показати IP 28 Грудня 2011 16:42
Петру: Во-первых, варшавского таксиста, разговаривающего с русскоязычным/украиноязычным на НЕпольском языке никогда не штрафовали бы, во-вторых, таких русскоязычных таксистов масса в Эстонии или Латвии, и что? Ну а с "декларацією власної більшевартості" вы уже очень далеко продвинулись к сближению с варшавским таксистом.
Олег Показати IP 28 Грудня 2011 19:43
Александр откуда столько злости? Так любите Россию? езжайте туда , но боюсь Вы не найдете там места и будете лишним поверьте. А молдаване живут не хуже нас. Многие имеют румынское гражданство и работают не за копейки. Поверьте куда лучше чем работать в России. Они исконно ближе к Румынии и не надо их упрекать за желание избавиться от русских это их выбор.
Изя Шнеерзон Показати IP 28 Грудня 2011 20:14
А зачем не говорят на иврите? Почти даже обидно.
) Показати IP 28 Грудня 2011 20:41
в киеве такситов штрафуют за украинский язык
Дивні новини :)) Показати IP 29 Грудня 2011 08:46
Не новина - а повна дурня!! Як раз Кишинів і відрізняється від Києва тим- що там після розпаду союзу всі почали говорити виключно державною мовою!! З моєї практики більше проблем було в зворотньому напрямку - коли зі мною не хотіли говорити російською.. із принципа, тоді приходилось переходити на англійську.
Александр Показати IP 29 Грудня 2011 11:16
Олегу: Вы давно были в Молдове?
Александр Показати IP 29 Грудня 2011 11:21
Олегу-2: Вы знаете как называется "желание избавиться от русских", за которое не надо упрекать? Это у меня много злости?:)) Они избавятся от русских также как и вы, ляпая языком в Интернете и встречая их рачки хлебом-солью за поставки энергоносителей и экспорт вина.
Кононович. Показати IP 29 Грудня 2011 17:29
Одним словом-молЬдоване!Дибилоиды!!!
Олег Показати IP 29 Грудня 2011 19:11
Александру. В Молдавии не был, прошлым летом работал с молдаванами в Афганистане адекватные люди поэтому знаю о том как они живут.И языком я не ляпаю не надо опускаться до оскорблений.По поводу газа.Мы получаем его бесплатно? О каких других энергоносителях Вы говорите? И в заключении. Я не против русских по работе общаюсь с ними много нормальных людей. Но их пьянство и хамство надоело всем. Компания заказчик на которого сейчас работаю отказалась от российских специалистов.
так.-олегу. Показати IP 29 Грудня 2011 20:31
Не надо строить из себя всезнайку,очень хорошо видно, что вы врёте.Типа всезнающий о проблемах земляков молЬдован?Такие как вы стреляют в спину,вас не видно на БАМах и в строю.Вы "пена" збрузнутая с уст Новодворских и ей подобных.Из-за вас типа патриотов мы в ...,... .Всем по совету и то "дельному" ... И какая работа,что вы мелете?Противно таких и читать.
Александр Показати IP 30 Грудня 2011 12:41
Олегу: Молдоване не просто адекватные люди, они замечательные люди очень хорошие специалисты в определенных областях, работающие даже здесь в Луцке: нет работы в Молдове! По поводу газа для Украины - я не понял перевода темы. О других энергоносителях - 47% нефтеподуктов импортируется из России, но, слава Богу, тут сдерживают цены поставки из Литвы, Белоруссии, Румынии и Казахстана: свои заводы у нас работают с каждым годом все хуже, а качественный дизель с минимальной серой мы не выпускаем вообще. Ваша компания отказалась от российских специалистов не по причине их пьянства и хамства, а по причине наличия на рынке более дешевой или более профессионально грамотной рабочей силы. И последнее, мне бы не хотелось, чтобы мои посты каким-то образом ассоциировались с постами дебилов, вроде как поддерживающих меня, но намеренно провоцирующих вас на ответную реакцию

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus