USD 41.05 41.47
  • USD 41.05 41.47
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.60
Світ вражає: Дозвільні центри Волині недопрацьовують
15 грудня 2011 року в рамках проекту «Громадський моніторинг реформи з дерегуляції господарської діяльності на місцевому рівні» Інститутом аналізу державної та регіональної політики проведено круглий стіл та прес-конференцію на тему: «Громадський моніторинг реформи з дерегуляції господарської діяльності на місцевому рівні».

Представники дозвільних органів, органів місцевого самоврядування та громадського сектору Волині обговорили проблеми дерегуляції господарської діяльності на місцях, зокрема було зазначено, що:
- в області існує проблема із підготовкою та прийняттям регуляторних актів, а саме їх зміст часто не відповідає вимогам та принципам державної регуляторної політики, або при їх підготовці розробники порушують регуляторні процедури. Це пояснюється недостатньою методичною роботою з питань регуляторної політики на місцевому рівні.
- Представник Держкомпідприємництва У Волинській області Олег Савчук повідомив усіх присутніх про те, що із грудня цього року усі проекти регуляторних актів та регламентів потрібно подавати на погодження в Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, оскільки на місцях такого погодження уже не надається. Відповідно, це ускладнюватиме роботу з реалізації регуляторної політики на місцях;
- 90 % регламентів (інформаційних карток) на надання дозвільних документів, які подавались на погодження представнику Держкомпідприємництва у Волинській області, потребували доопрацювання відповідно до вимог чинного законодавства;
- із 1 січня 2011 року зміниться процедура видачі дозвільних документів, усі документи дозвільного характеру (усього 134 документи дозвільного характеру) суб’єкти господарювання зможуть отримувати виключно через адміністраторів єдиних дозвільних центрів. Однак структура дозвільних центрів області ще не готова зовсім виконувати дані функції, оскільки і надалі існує роз’єднаність організаційних, технічних зусиль дозвільних установ, що створює суттєві перешкоди для своєчасного отримання дозвільних документів. Окрім того, є недостатньою методична база для проведення такої роботи.
- у 2011 році менше 7 % дозвільних документів у Волинській області було видано через дозвільні центри області, що є яскравим показником ускладненості доступу до отримання інформації щодо процедури отримання дозволів, відсутності веб-сторінок у переважної більшості дозвільних центрів, на яких у повній мірі висвітлювалася б інформація щодо алгоритму дозвільних процедур.
Присутні учасники круглого столу висловили думки про необхідність взаємодії громадськості,
експертів та дозвільних органів щодо ефективної реалізації реформи з дерегуляції господарської діяльності на місцевому рівні.
У круглому столі та прес-конференції прийняли участь представники обласної державної адміністрації, міської ради, Держкомпідприємництва України у Волинській області, дозвільних органів області, громадських організацій підприємців Волинської області, засобів масової інформації.
На круглому столі та прес-конференції було проведено презентацію проекту «Громадський моніторинг реформи з дерегуляції господарської діяльності на місцевому рівні», який буде реалізовуватись на території Волинської області Інститутом аналізу державної та регіональної політики включно по вересень місяць 2012 року. Усіх присутніх було поінформовано про те, що в процесі реалізації Проекту передбачається здійснення громадського моніторингу діяльності дозвільних центрів, аналіз економічної ефективності місцевих регуляторних актів, відстеження впровадження місцевою владою ініціатив уряду щодо дерегуляції господарської діяльності у місті обласного підпорядкування - Луцьк (регіональний дозвільний центр), районах – Луцькому, Рожищенському та Ківерцівському, та на рівні області.
Коментарів: 1
Стрийко Показати IP 20 Грудня 2011 12:44
Роботу провалять. Савчук - трепло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus