USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Відкрите звернення Громадських Організацій
ЗВЕРНЕННЯ
представників громадських організацій та об’єднань міста Луцька

Ми, представники громадських організацій та об’єднань міста Луцька вітаємо рішення Луцької міської ради про затвердження Програми підтримки дітей, молоді, жінок та сім’ї на 2012- 2015 роки. Наявність такої програми демонструє певну системність та плановість у роботі виконавчих органів міськради у даній сфері.
Позитивно ми оцінюємо й включення у Програму пункту про відновлення проведення у Луцьку щорічного міського конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями, стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї.
Однак вважаємо, що прийняття Програми є більше декларативним рішенням, адже відсутність необхідних бюджетних коштів у попередні два роки, коли діяла подібна Програма, фактично заблокувало проведення конкурсу проектів.
Зважаючи на це, пропонуємо:
1. Міській раді - при підготовці проекту міського бюджету на 2012 рік передбачити суму необхідну на виконання Програми підтримки дітей, молоді, жінок та сім’ї на 2012-2015 роки, зокрема - 100 тис. гривень для проведення міського конкурсу проектів програм, розроблених громадськими організаціями, стосовно дітей, молоді, жінок та сім’ї;
2. Міському голові - після затвердження необхідної суми коштів на проведення конкурсу створити робочу групу за участі депутатів, працівників виконавчих органів ради та представників громадських організацій міста для узгодження актуальних і пріоритетних проблем, задля розв’язання яких і буде проводитися конкурс у 2012 році та для розробки нового Положення про порядок проведення міського конкурсу.
Зі свого боку зобов’язуємось брати активну участь у лобіюванні прийняття цих питань перед депутатами та працівниками виконавчих органів ради. Також підтверджуємо свою зацікавленість участю в консультаціях із розробки нормативних актів необхідних для проведення міського конкурсу.
Водночас заявляємо про свою готовність до активного відстоювання інтересів громадських організацій міста й користувачів їх послуг всіма доступними законними методами.
Вважаємо, що лише партнерські відносини та відкрита і чесна політика щодо громадських організацій зможуть принести користь всій громаді нашого міста. Щиро сподіваємося на співпрацю та позитивне вирішення поставлених питань.


Від імені громадських організацій міста Луцька:
Коментарів: 20
приколіст Показати IP 15 Грудня 2011 13:25
Маленьки грантоїди хочуть грошеняток з міського бюджету. Зміст звернення - дайте грошей і Ми Всі під вас ляжемо))) Юні проститути.
Alchak Показати IP 15 Грудня 2011 14:15
Не грантоїди, а грантососи- визначення Сергія Рахманіна(Зеркало недели). Хоча є і гарантососи- якщо мова їде про бюджетні кошти.
ибрагимыч Показати IP 15 Грудня 2011 14:36
а может им еще дать и ключ от квартиры, где деньги лежат?
бу Показати IP 15 Грудня 2011 14:40
новое поколение гузЁнышей
Сергій Показати IP 15 Грудня 2011 14:42
Трутні
ІЗЯ Показати IP 15 Грудня 2011 15:14
А не краще віддати ці кошти на адресну допомоги тим, котрим мають (може) допомогти ці грантоїди?
Стрийко до ІЗЯ Показати IP 15 Грудня 2011 17:20
Можна, наприклад, допомогти молодому наркоману - дати йому гроші.
Андрій до Стрийко Показати IP 15 Грудня 2011 17:23
)))
Александр Показати IP 15 Грудня 2011 15:32
Ранее на Театральной площади некие молодые люди паясничали за европейский выбор ли жители Волыни или за "совок". Очень ценная находка для подобных организаций: выйдете на Театральную площадь и представьте свои "европейские" проекты и там же проведите конкурс. А потом спуститесь по Хмельницкого чуть ниже в Дом ребенка, проведайте больных детей и спросите себя, не отдать ли детям столь необходимые "европейской" молодежи 100 тысяч?
хз Показати IP 15 Грудня 2011 15:51
Ткачук Захар не схожий на персонажа з Сімпсонів? http://ru.wikipedia.org/wiki/Сайдшоу_Боб
дослідник Показати IP 15 Грудня 2011 16:32
А надихає їх досвід Педра, що тепер головою одної ради в мера: набрав кредитів, як сука (самиця собаки) вошей,;запхав людей в тюрму, купив суд і прокуратуру - і ЖИВЕ! Процвітає. Матку Боску на свята носить. А ПЕКЛО плаче за ним. і НЕБО волає про помсту. Сльози Людські сокирку точать. Ця "зоряна юнь" - зграя дрібненьких наполеончиків мала б затямити, що гроші треба ЗАРОБЛЯТИ, а не тирити чи дери банити з бюджету.
Стрийко Показати IP 15 Грудня 2011 16:57
Альтернативою проведенню конкурсів є розподіл бюджетних коштів між чиновниками. Власне так у нас і робилось завжди - головне пропихнути річний бюджет для відділу чи управління - а там можна і розслабитись, головне запастись стандартними відмазками та наготувати шаблони звітів. Проектне управління - більш прогресивний метод управління, ніж адміністративно-бюджетний і це визнано у світі. Крім того, проектний метод дає можливість залучити до роботи саме тих працівників, які є найбільш компетентними в певній галузі. Проти цього методу можуть виступати або відверті невігласи, або ж чиновники, для яких такі підходи є небезпечними, адже показують як можна зробити більше справ за менші гроші (відтак, чиновників можна скоротити). Єдине, чого слід остерігатись - непрофесійний або відверто корупційний принцип відбору переможців конкурсу. І тут важливо, щоб був громадський контроль за процесом.
Андрій до Стрийко Показати IP 15 Грудня 2011 17:25
А шо ви так чиновників не любите - вони теж часто малозабезпечені, молоді, з дітьми та сім'ями - їх теж треба підтримувати:)
Михайло Шелеп Показати IP 16 Грудня 2011 08:12
На жаль, більшість із дописувачів взагалі не в курсі про що йдеться тому й пишуть всілякі дурниці і образи. Якщо справді хочете дізнатись навіщо громадські організації слід залучати до реалізації міської політики і що таке конкурс проектів - звертайтесь, надам консультацію. Або ж самі пошукайте в неті - інформації більш ніж достатньо.
Александр Показати IP 16 Грудня 2011 09:34
Г-ну Шелепу: кого вы представляете? сколько человек? фундации, ассоциации, центры...ассоциация перевозчиков г.Луцка:))) кому вы нужны? почему всего лишь 100 тысяч, не миллион, не десять? Дай, Боже, мудрости, твердости и сострадания к действителльно нуждающимся в помощи больным людям г-ну Романюку...
Стрийко до Александр Показати IP 16 Грудня 2011 14:18
Ви не повірите - потрібні. Я вас напевно здивую, але Червоний хрест - це теж громадська організація. Найбільш знані й незалежні українські журналісти (Гонгадзе, Лещенко, Найєм) теж постали в результаті діяльності громадських організацій. Може половина підписантів даного листа і є пристосуванцями, але звинувачувати усіх громадських активістів у продажності не можна. П.С. Особисто я не належу до жодної громадської організації.
Сергій Показати IP 16 Грудня 2011 09:47
Краще б вони не звертались, або звертались так тихенько-тихенько...
Александр Показати IP 16 Грудня 2011 15:30
2 Стрийко: а что, Красный крест подписал "письмо 13-ти"? Разве ему нашлось место между фундациями, союзами, центрами, комитетами и ассоциациями столов и стульев, рогов и копыт?
Стрийко до Александр Показати IP 20 Грудня 2011 12:34
Ні, не підписав, бо, очевидно, Програма підтримки дітей, молоді, жінок та сім’ї не зовсім відповідає спрямованості Червоного хреста. Втім, наскільки я розумію, підписанти звертаються із закликом про необхідність проведення конкурсу. А виграти його може будь-хто, навіть, припустимо, Ви.
Александр Показати IP 22 Грудня 2011 13:21
Вы ошибаетесь, уважаемый. Подписанты обращаются не за проведением конкурса, а за выделением 100 тысяч на него. И, понятное дело, Красный крест далек от помощи ЗДОРОВЫМ детям, молодежи, женщинам и семьям. У него совести хватает не просить "открытым обращением" денег у бюджета даже на БОЛЬНЫХ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus