USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Знайомство із головним редактором газети " День" тет-а-тет?
2 грудня у приміщенні бібліотеки Волинського національного університету імені Лесі Українки відбулася зустріч із головним редактором газети «День» Ларисою Івшиною, а також фотовиставка та презентація деяких книг з історії, що викликали особливий інтерес серед викладацького середовища і не тільки.
Як наголосила Лариса Івшина, фотовиставка розпочалася із Волинського національного університету і надалі прямує до інших таких же активних та зацікавлених людей. Після короткої презентації деяких книг головний редактор газети « День» зауважила, що « олна із них і досі найбільш затребувана. Витримавши п’ять перевидань, із двох тисяч примірників залишилося лише триста. «Книга про півстолітню історію України дає новий вимір нашому сьогоденню!»
Вже під час перегляду фотовиставки та невеликої вступної бесіди , серед тих, хто активно читає газету « День» , виникло чимало запитань. Впродовж двох годин всі мали змогу поспілкуватися із нею та послухати поради з багатьох питань,пов’язаних із журналістикою. Як правило, до бесіди долучилися найактивніші студенти та викладачі факультету журналістики, а також були присутніми студенти інших факультетів - історичного, математичного, романо- германської філології та ін.. За найцікавіші запитання співрозмовники мали змогу отримати щоденну передплату газети «День», а також деякі інші книги, що презентувала Лариса Івшина.
Наприклад, запитання про те, чому глянцеві журнали, які коштують 10-12 гривень купують набагато частіше, аніж газету « День» , яка утричі дешевша, не ввело « акулу пера»у глибокі роздуми. Вона одразу ж відповіла: « Якби коштувала 20 гривень, то купували б!»
Помимо запитань щодо самого змісту газети « День» молоде покоління журналістів цікавилося тим, як же потрібно зараз працювати журналістам? На ці всі запитання головний редактор відповідала із гордістю за те, що зараз є кому вчитися, але взяла до уваги і іншу сторону медалі. Вона згадала недавні події , як , наприклад, що « літню школу журналістики відвідало небагато молодих журналістів , і це змушує задуматися!» Звичайно, не могли не залишитися поза увагою і актуальні останнім часом для України питання - про її історичне минуле, про те, куди повинна прямувати Україна і як боротися із переписуванням історії новою владою? Останнє прозвучало із уст студента року Альони Романюк, що отримала особисто подарунок від Лариси Олексіївної.
Що ж до українців, то найбільш актуальною для сучасного українського суспільства стала фраза- «українцям зручно бути жертвою, бо для цього нічого не потрібно робити. Наші журналісти починають жалітися на Україну перед іноземцями, а ці починають вчити!»
Незабутня зустріч із головним редактором газети « День» Ларисою Олексіївною Івшиною не могла залишити осторонь громадськість та сама ж вона подала ідею щодо проведення лекцій на факультеті журналістики. Несподівана пропозиція вразила викладачів факультету, і вони висловили щиру подяку та сподівання на те, що їй сподобається навчати та працювати із початківцями у цій нелегкій професії!


Коментарів: 8
Руся Показати IP 4 Грудня 2011 20:58
Тет-а-тет? тобто Арінка наодинці з Івшиною спілкувалась, а питання задавали її уявні друзі?
Арінка Показати IP 4 Грудня 2011 22:47
зауважте будь ласка, після заголовку стоїть знак питання?
Руся до Арінка Показати IP 5 Грудня 2011 11:07
Зауважую. "Арінка на сайті причепила ікебану?" Знак питання речення врятував?
Муся Показати IP 5 Грудня 2011 08:10
Арінка, це не твоя справа. Торгуй квітами або краще запишись на курси крою і шиття.
Чуйна Показати IP 5 Грудня 2011 16:40
Знак питання тут - невиправданий)) Текст - граматично й стилістично недосконалий.. Може, дійсно, "кесарю - кесареве"?..
Бомба Показати IP 6 Грудня 2011 08:10
Як на мене , нормальна стаття. Про ЦУМ була дійсно на емоціях.
Руся до Бомба Показати IP 6 Грудня 2011 14:04
Статтю ніхто не чіпає. Чіпають назву, в якій з самого початку закладена помилка. тет-а-тет - наодинці. До чого тут такий заголовок? Навіть зі знаком питання. Як здрастє.
труляля - ля -ля Показати IP 7 Грудня 2011 20:29
ви умніки....спочатку коментуєте а потім виправдовуєтесь що ніхто нічого не чіпав ...тільки назву....!!!!!!!!!!!Муся я думаю що тобі тільки в туалеті стояти в Луцьку на автостанції і туалетний папір видавати.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus