USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Проект "Жива історія". Пошук людей
Шановні громадяни! Друзі, римляни, співвітчизники, лучани, тролі та інші коментатори! Я би не писав цього повідомлення, якби не був повністю впевненим у дієвості проекту. А впевненим є тому, що сам стовідсотково беру в ньому участь.

Усім живим людям притаманна здатність вмирати. Одні народжуються, інші відходять. Часто стається так, що останні забирають із собою унікальні клаптики культурної мозаїки, свій життєвий досвід, риси епох, відображені на житті й долі кожної людини. Зникає не просто якась інформація, зникає цілий об'єм історії. Але якщо зробити певні дії, все можна зберегти, щоб на цій основі творити спільне майбутнє.

Тому зібралася певна група ентузіастів, які започаткували проект "Жива історія". Суть його полягає у документуванні свідчень різних людей, які прожили на світі суттєво довше за інших. Документування відбувається шляхом відео або аудіозапису. Регіон зацікавлення - Волинь, але найголовніше, Луцьк. Далеко не завжди є можливість поїхати далеко від міста. Реалізація цього проекту знаходиться тільки на початковій стадії - зборі інформації. На сьогодні вже зроблені записи кількох людей. Це старі дідусі й бабці, які зазвичай можуть розказати дуже багато про те, як вони колись жили, які події відбувалися в місті і тому подібне. "Жива історія" - це документ людей, якими вони є, без наукового відбору й аналізу, з усіма їхніми емоціями, особливостями.

Отже, якщо ви маєте/знаєте цих старожилів, маєте їх контакти, або володієте бодай мінімальною інформацією, прошу відписати тут, або на пошту [email protected]. Ваша допомога може бути будь-якою. Навіть якщо десь краєчком вуха щось чули, знаєте, здогадуєтеся - всі відомості можуть допомогти.
Коментарів: 1
Волинські перспективи Показати IP 3 Грудня 2011 09:26
Шановний колего! Наша організація - ГО "Волинські перспективи уже більше трьох років працює з людьми похилого віку - в'язнями концтаборів, людьми, які примусово були вивезені на роботу до фашистської Німеччини. Зараз ми збираємо інформацію про цих людей, адже реалізуємо проект "Говорить память!" В рамках проекту - видання книги спогадів, створення фільму про цих людей, відкриття першої в Україні повної музейної експозиції про волинян, які стали жертвами нацизму. У нас уже зібрано достатньо багато матеріалів, але ще багато людей не опитано, а час дуже невблаганний, так само, як і смерть, яка щодня забирає цих людей. Тому, якщо Вам цікаво спільно попрацювати з нами і допомогти в реалізації такого проекту, просимо звертатися за адресою: [email protected]

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus