USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65
Світ вражає: Дискутували про Лівійську революцію
15 Листопада 2011 22:33
0
Політологічний дискусійний клуб, що відбувся 15 листопада на історичному факультеті, зібрав активну аудиторію політично свідомих молодих людей. Тема « Лівійська революція та її роль у світі », об’єднала прихильників і противників концепції, що висунув один із членів клубу- Тарас Ібрагімов, посилаючись на аргументи відомого російського політолога Максима Шевченка.
Суть концепції полягає у тому, що Лівійська революція відбувалася на « замовлення так званого демократично налаштованого Заходу» . Якщо ж говорити детальніше, то він наголосив на тому, що європейські країни ( такі як Італія та ін.), були не в змозі віддати борги Лівії, тому і вирішили « прибрати так званого кредитора». Наскільки ця думка є помилковою, намагались довести інші учасники дискусії- ті, хто був прихильником зовсім іншої позиції. «Лівійська революція є необхідністю,- наголосив один із учасників дискусії, тому що у будь- якій недемократичній країні рано чи пізно авторитарні режими зживають себе у часі. Що ж до безпосереднього втручання інших країн у громадянську війну у Лівії , яка, здавалося б, на перший погляд, не повинна виходити за межі держави, то вона все-таки не змогла залишити осторонь наш « вестернізований простір».
Після тривалого обговорення « штучності Лівійської революції чи навпаки її обгрунтованості вимогами більшості населення країни, виявився очевидним той факт, що населення прагнуло змін, і ці зміни передбачало піся повалення влади диктатора Муамара Кадаффі. І знову ж таки, як і більшість дискусійних питань, безпосередньо учасники намагалися розглянути особистість самого диктатора. Перш за все, наголос ставився на тому, що він єдиним із сучасних авторитарних лідерів, зміг узаконити перебування при владі до « переможного кінця». Наскільки преможним цей кінець виявився для самого Кадаффі- це і намагалися вияснити викладачі, студенти історичного факультету та запрошені гості. « Непересічність особистості Кадаффі є очевидною, але очевиднішим є той факт,що все-таки лівійський народ любив свого лідера!»- зауважив один із студентів. У відповідь на це посипалася низка критики та нових фактів про те, що «він- диктатор, і мови не може бути про те, любив його народ чи ні!»
Безумовно, дискусія розгорялася із кожним виступом з новою силою Та як правило, всі зійшлися на одній єдиній істинні- про витоки та наслідки Лівійської революції варто судити лише через певний проміжок часу- як мінімум через 10- 15 років!
Політологічний клуб, що відбувається вже не вперше на історичному факультеті за ініціативою самих же студентів, сміливо заявляє про себе як не просто про ще один формалізований захід, а як про реальну можливість обговорити наболілі теми для кожного бажаючого, висловити свою думку та познайомитися із цікавими людьми!
Коментарів: 8
Муамар Показати IP 16 Листопада 2011 16:25
Так було до бунту: Цифры и факты о социалистической ливийской Джамахерии ВВП на душу населения – 14 192 $. На каждого члена семьи государство выплачивает в год 1 000 $ дотаций. Пособие по безработице – 730 $. Зарплата медсестры – 1 000 $. За каждого новорожденного выплачивается 7 000 $. Новобрачным дарится 64 000 $ на покупку квартиры. На открытие личного бизнеса единовременная материальная помощь – 20 000 $. Крупные налоги и поборы запрещены. Образование и медицина бесплатные. Образование и стажировка за рубежом – за счёт государства. Сеть магазинов для многодетных семей с символическими ценами на основные продукты питания. За продажу продуктов с просроченным сроком годности – большие штрафы и задержание подразделениями спецполиции. Часть аптек – с бесплатным отпуском лекарств. За подделку лекарств – смертная казнь. Квартирная плата – отсутствует. Плата за электроэнергию для населения отсутствует. Продажа и употребление спиртного запрещены – “сухой закон”. Кредиты на покупку автомобиля и квартиры – беспроцентные. Риэлторские услуги запрещены. Покупку автомобиля до 50% оплачивает государство, бойцам народного ополчения – 65%. Бензин стоит дешевле воды. 1 литр бензина – 0,14 $.
Exaboto до Муамар Показати IP 17 Листопада 2011 00:56
Муамар! лежи - не вставай п...к :))))
Хатуль Мадан до Муамар Показати IP 17 Листопада 2011 09:03
Чаушеску, Хусейн, Каддафі - всі вони вважали себе господарями життя. Сподіваюся, Чивокуня і Хазаров будуть наступні. І тоді риганальні даунбасовці будуть переконувати нас, що при них все було харашо)))
Spaceman Показати IP 17 Листопада 2011 11:40
В Лівії вже іде громадянська війна, групи повстанців воюють одна з одною за розподіл сфер впливу. http://news.finance.ua/ru/~/1/0/all/2011/11/11/258709 Не можна чуркам демократію, вони просто не знають, що з нею робити. А прості лівійці ще довго будуть згадувати добрим словом полковника. Люди не цінують, те що мають, а починають цінувати, тільки втративши це. Перевірено неодноразово.
))) Показати IP 17 Листопада 2011 12:32
Откуда у вас, хлопцы, такая ливийская грусть? Что вам эта африканская бензоколонка или жившая на ней мартышка в золотом костюмчике? Да, пришли белые люди, мартышку выгнали, бензоколонку забрали, мартышка начала шипеть и "принимать угрожающую позу" ©, её и грохнули. Вас реально так беспокоит потенциальное отчуждение ливийского крестьянина от нефтяных доходов? Вы это вообще серьёзно? И давно беспокоит? Доходы от продажи вроде бы с виду российской нефти и газа, давно и точно без вас делят между собой кипрский оффшор, английский олигарх и кавказский султан, но это россиян нимало не беспокоит, патриотический взор устремлён в африку, ууу проклятые п...ы, не забудем, не простим. Русская нефтяная проблема - три поколения советских рабов всей страной работали, надрывались, голодали и умирали не зря, ведь теперь благодаря их трудам у Абрамовича есть пять яхт, а у Кадырова - коллекция спорткаров. Это совершенно не беспокоит, всё нормально, супергуд. Ливийская нефтяная проблема, (блджад, я не знаю как точно вы её формулируете, потому что вы не умеете этого делать), но она очень очень важна. Как же они теперь там? Муаммар....уууу... сволочи....беда.... Совковая привычка, волноваться за всяких негритят больше чем за вымирающих как вид русских, совковая. Вы-то где её взяли, в вашем возрасте? Оглянитесь, б..., вокруг, какая в жопу Ливия, какие муаммары? Автор: lj_mayhur
) Показати IP 17 Листопада 2011 14:22
українці не мають ніякого права відкривати свій маленький ротик щодо якогось там каддафі, тощо...бо українці вироджуються, емігрують, розбігаються хто куди...їм слід думати про свою жебрацьку дупу і кланятись всьому світу з протягнутою рукою.
))) до ) Показати IP 17 Листопада 2011 15:21
у вас дупа, у нас ж...а. прелестно!
Exaboto до ) Показати IP 17 Листопада 2011 17:04
+++

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus